Viksjö centrum i Järfälla kommun

Viksjö centrum är öppet 10-18 på vardagar och 10-14 på helger. Enskilda butiker kan ha andra öppettider. För de som brukar handla i andra delar av kommunen så kan ett besök i Viksjö ge lite variation i handeln.

Viksjöcentrum ligger i Järfälla kommuns västra del med bostadsområden i direkt anslutning till centrum. Man kommer till Viksjö centrum genom att köra Viksjöleden från valfritt håll och sedan svänga in till parkeringen vid skyltarna och bensinstationen.

Viksjö centrum har gott om  parkerings möjligheter utomhus. Själva centrum i Viksjö utgörs till stor del av ICA Kvantum Viksjö som är en mycket populär livsmedelsbutik i Viksjö. Många järfällabor använder sig av ICA Viksjö som stormarknad istället för att åka till Sollentuna och Vällingby.

I Viksjö centrum finns förutom ICA också en rad andra butiker såsom mäklare, hälsokostbutik, restauranger, systembolag och djurbutik.

Viksjös centrala delar och Viksjö centrum står inför en stor om och tillbyggnad. Du kan läsa mer om Viksjö centrums detaljplan här

Bredvid Viksjö centrum så ligger också Järfällas största skola, Viksjöskolan. Vi har tidigare skrivit om Viksjöskolan och klicka på länken så kan du läsa mer. Även Viksjökyrkan ligger i direkt anslutning till Viksjö centrum.  Bostäderna i området är blandade och du hittar både villor, radhus och lägenheter på kort gångavstånd från Viksjö centrum.

Viksjö centrum ligger också nära en annan av Järfällas populära verksamheter och det är Viksjö Golfklubb som ligger ett par minuters körväg från centrumet.