Våra politiker: Nicki Jozsa

Nicki Jozsa
Nikoletta Jozsa (fp)Socionom


Vad är dina uppdrag i Järfälla?
Ersättare i kommunfullmäktiges valberedning
Ledamot i socialnämnden 
Vice gruppledare i Folkpartiet Liberalerna

Varför Folkpartiet?
Jag valde Folkpartiet för deras liberalpolitik. Jag tror på individens kapacitet att ta sina egna beslut och att ta ansvar för sina handlingar. 
Dessutom anser jag att Folkpartiet har en väldigt genomarbetat och bra politik i utbildningsfrågor samt inom det sociala området. 

Vad har du för visioner för mandatperioden?
Under mandatperioden kommer jag arbeta för att förbättra och utveckla skolornas mobbningsarbete. Ingen ska behöva gå till skolan med en klump i magen.
Jag vill dessutom arbeta för att kommunens hemlösa ska får med stöd och bättre villkor. Bland annat vill jag att alla människor som har behov av det ska kunna tvätta sina kläder och ta en dusch, oavsett om de har ett hem eller inte.
Jag vill att vi ska införa ett sprututbytesprogram i Järfälla för människor med missbruksproblematik.
Jag vill arbeta för att polisen och socialtjänsten i kommunen ska ha en gemensam plattform och bemötande i möten med unga lagöverträdare. 

Mer om dig?
Jag är utbildad socionom och har bl.a. arbetat som skolkurator och biträdande rektor. Jag driver dessutom ett eget företag där jag arbetar som konsult främst till barn och ungdomsverksamheter. Med min familj flyttade jag från Ungern när jag var 5 år gammal, vi bosatte oss i Järfälla och jag har bott här sedan dess.
Jag är sambo och dessutom är jag mamma till två små pojkar. Mycket av min fritid tillbringar med min familj och vi tycker om att göra utflykter i vår vackra kommun. När jag har tid över kopplar jag av med en god bok eller en bra film.
Läs inlägg från Nicki Jozsa här