V och MP misstänkliggör svenska soldater

V och MP misstänkliggör svenska soldater

Försvarsutskottet har beslutat att hålla en utfrågning med överbefälhavaren. Beslutet kom som en reaktion på DNs uppgifter om att svenska specialförband nedkämpat motståndare i Afghanistan. Riksdagsledamoten Torbjörn Björnlund (V) intervjuades i DN idag (29/1) kring detta.

Torbjörn Björnlund (V) visar med uttalanden som:

 ”Det finns anledning att ställa frågor om vad som egentligen har hänt i Afghanistan. Har de försvarat sig så är det enligt regelverket men har det hänt andra saker behöver vi få reda på det. Bara misstanken om att det finns ett förband som kan gå över gränsen gör att man vill ha mer information.”

att han varken förstått uppdraget de svenska förbanden har eller verkligheten på marken. När den självklara uppgiften om att svenska förband i strid nedkämpat motståndare får honom att misstänka oegentligheter visar det på en allvarlig misstro mot svenska soldaters integritet och professionalism som är ovärdig en riksdagsledamot.

Det ointresserade och negativa sättet att se på svenska soldater och deras uppoffrande insatser drar omedelbart upp minnen från tiden när det nuvarande språkröret för miljöpartiet, den tidigare journalisten Gustav Fridolin (MP) gjorde allt han kunde för att sätta käppar i hjulen för det svenska förbandets verksamhet.

Med all önskvärd tydlighet har V och MP visat att det Röd-gröna blocket inte är ett alternativ i försvarsfrågor.

 

Andreas Norstedt (FP)

Afghanistanveteran