Utan männen – ingen jämställdhet

Dagarna rusar förbi och nu har våren hunnit komma också till Stockholm. Stort tack till alla som har hört av sig med uppmuntrande kommentarer och synpunkter på mitt förra brev. Att vara för kvotering, men inte lagstadgad kvotering, är något jag kommer prata mer om framöver.

Maria Arnholm Foto: Ola Hedin

Sedan jag skrev sist har jag hunnit resa mycket. Det finns inte ett besök som har lämnat mig oberörd. I Lund fick jag träffa några undersköterskor som berättade om det lyft som en vidareutbildning kan innebära. I Helsingborg förfasades jag över de berättelser kvinnojourens personal delade med sig om verkligheten för de våldsutsatta kvinnor som de möter dagligen. I Örebro inspirerades jag av drivkraften hos 250 representanter från Sveriges Elevkårer. Jag fick spontana applåder när jag pratade om feminism och lärarnas betydelse.

Så här inleder Jämställdhetsminister Maria Arnholm sitt senaste nyhetsbrev. Vill du läsa hela brevet så klicka vidare till hennes sida