1000 tack!

Tusen tack till alla våra läsare! Nikoletta Jozsa, Anders Bengtsson och Lars Bergstig

Dagen var grå, hösten hade tagit omvärlden i sitt grepp. Frustrationen växte när lokaltidningen Mitt i Järfälla damp ner i brevlådan och tidningen ännu en gång hade valt att inte rapportera om de politiska beslut som tagits och som skulle påverka kommunens framtid. Frågan som dök upp om och om igen var ”Hur ska vi nå ut? Hur ska Järfällaborna få veta vad vi beslutar om?”. Och då, vid ett köksbord någonstans i Jakobsberg föddes idén om en nyhetsblogg. En nyhetsblogg som skulle rapportera det som inte rapporterades, det som försvann in i medieskuggan men som påverkade barn, vuxna och äldres liv.

Järfällabloggens tillkomst var ett trevande försök att låta läsarna ta del av politiska beslut i kommunen, att öppna upp stängda dörrar till sammanträdesrummen i kommunalhuset och göra politiken förståelig. Den 14 januari 2011 satte vi igång. Vi skrev om väder och vind, om behovet av en ny simhall och om de politiska beslut som togs i kommunen. Och vi fick genast trogna följare – de var inte många, men det var drygt 8 som varje dag läste om politik. Ska vi vara riktigt ärliga så är det inte många kommunpolitiker som talar politik med 8 potentiella väljare varje dag, snarare, med lite tur, 5 personer i veckan. Våra dagliga läsare som stadigt återkom blev en stark motivation till att fortsätta. Vi fick 6000 besökare första året, 6000 potentiella väljare till Folkpartiet.

Järfällabloggen som den såg ut i Januari 2011.

Järfällabloggen som den såg ut i Januari 2011.

2012 fyrdubblade vi antalet besökare till 25000. Sakta fortsatte antalet besökare att öka och vi skrev nyheter tills vi inte trodde att vi kunde skriva mer och sedan skrev vi lite till. Och det lönade sig. När vi såg siffrorna för 2013 trodde vi knappt våra ögon – 55000 besökare bara under 2013! Från att ha pratat om att fylla ut mediaskuggan i Järfälla till att vara en av de mest välbesökta politiska bloggarna i hela Sverige!

När vi nu skriver det 1000:e blogginlägget på Järfällabloggen skriver vi det med stor tacksamhet till alla er läsare. Ni har diskuterat, debatterat, ställt frågor om allt från himmel till jord, engagerat er i politiken – vissa är faktiskt politiker idag tack vare bloggen. Tänk att vi tillsammans stoppade en hel betongfabrik med hjälp av Järfällabloggen.

Stort tack till er, våra läsare som varit med på denna fantastiska resa från en stapplande blogg som sköttes från köksbordet till det vi har idag, en av Sveriges största politiska bloggar.

Det hade inte funnits någon nyhetsblogg för Järfälla om inte ni funnits. Tack!

Nikoletta Jozsa (FP) vice gruppledare

Anders Bengtsson (FP) ledamot i styrelsen

Lars Bergstig (FP) gruppledare