Till Emma Gunnarsson Bygg- och miljöförvaltningen i Järfälla kommun

Jag vill tacka Dig och Dina medarbetare för verkligt fin lyhördhet. När jag passerade ert röjningsarbete längs Rävkullen i förra veckan (som i sig är högst välkommet), berättade jag för Dig att vi i alla år haft en liten äng vid gångvägen ner mot Andebodahusen.

Där brukade våra barn sparka boll och åka pulka beroende på årstid. Nu var den full av sly, som på så många andra ställen längs gångvägarna. Du kollade med någon i kommunen och huxflux har vi nu ett fint område där våra barn och barnbarn kan åka pulka till vintern (som jag dock hoppas dröjer ett tag). Jag kan väl berätta att jag själv senare gick dit och plockade bort allt möjligt annat skräp som hade legat i buskagen. Det kändes som ett fin samarbete mellan kommunen och dess invånare. Nu skyndar jag mig dessutom att berätta för alla och envar om denna roliga händelse, inkl för den tidigare stadsarkitekten och grannen, Harry Edström, som råkade passera förbi samtidigt som jag pratade med Dina ”röjare”.
Som sagt, ingen märkvärdig händelse i sig men väl så viktig för att skapa ett samhälle i harmoni och få att fungera. Hälsa också Dina medarbetare som verkligen var mycket positiva att prata med.
Jag delger Bygg- och miljödirektören, Mikael Rångeby, för information, även om han har större frågor att syssla med, liksom några av mina partikamrater i kommunfullmäktige. Vad vore livet utan dessa små ljusglimtar.

 

Inge Gerremo (FP)

fd ledamot av tidigare miljö- och hälsoskyddsnämnden mm