Therese och Niklas representerade Järfälla.

Igår avgjordes Väsbyfestivalen,  eller som den heter i folkmun; Funkismello, på Cirkus inne på Djurgården.
Det är en festival där olika artister tävlar mot varandra i musik. Så långt är allt likt den stora melodifestivalen men resten skiljer sig stort. De som tävlar har nämligen funktionshinder.

Där den andra melodifestivalen har pengar, stora produktioner och återigen pengar så bjuder Funkismello på värme, spontanitet och glädje. Artisterna framförde sina bidrag med sådan entusiasm och strålade av lycka att det smittade av sig på publiken. Det var fullsatt på Cirkus och stämningen var hög.
Juryn för kvällen bestod bl.a. av Rickard Herrey och Annika Ljungström. De hade en svår uppgift att välja ut en vinnare. Som tur är var de inte ensamma utan publiken röstade också. Det var tretton bidrag som kom från alla de tretton kommuner som är medarrangörer. Ny för i år var Halmstad och därifrån kom även vinnarbidraget. Pär Andersson fick motta publikens jubel då han utsågs till vinnare efter att han framfört ”Stad i ljus”.
Järfällas bidrag framfördes av Therese Johansson som sjöng ”Det är bara jag”. Med sig hade hon Niklas Hjelmvik som dansade till sången. Det var ett jättebra framträdande och publiken var vild av förtjusning men det räckte alltså inte till seger.
Hela showen sändes live på DN: s hemsida och finns att se i efterhand på Upplands Väsby hemsida.

 

Örjan Andersson (FP)