Studie- och fotbollsakademin på Tallbohovskolan

Sedan i höstas så har ett projekt på Tallbohovskolan med syfte att hjälpa elever i Järfälla att nå sina mål i skolan. Redan nu så har projektet visat resultat i form av bättre betyg för eleverna som deltar i projektet.

Under hösten  så startades Studie- och fotbollsakademin av två personer på Tallbohovsskolan i Jakobsberg , Ali Jamshidpey och Peter Wennergren tillsamman med Talal Imam som är Integrationsansvarig på Söderhöjdens för- och grundskolor. En grupp på 24 killar träffas en gång i veckan och lär sig studieteknik, har en föreläsning och lär sig mer om fotboll genom teori och praktik. Deltagarna i projektet får lära sig att hitta en studieteknik som passar just dem.

Efter bara ca 8 veckor i höstas så kunde man redan se skillnad på hur eleverna såg på sig själva när det gäller att tro på sig själv. Man hoppas att de förbättrade betygen under hösten ska vara ännu bättre när vårterminen är slut. Eventuellt så kommer en liknande grupp startas för tjejer om projektet visar att det fungerar bra efter vårtermin.

Om du tycker att detta låter intressant och vill veta mer så ska du kontakta någon av personerna nedan:

Ali Jamishidpey Ali.Jamshidpey@jarfalla.se

Peter wennergren Peter.Wennergren@jarfalla.se

Talal Imam talal.imam@jarfalla.se