Stockholm Pride

Prideparad 2009
Fotograf/Källa:Sander/Stockholm Pride
Creative commons erkännande

Denna vecka är det dags för Stockholm Pride. Pride arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och arbeta för att öka acceptansen i samhället mot homosexuella, bisexuella och transpersoner. Årets Pride i Stockholm har Öppenhet som tema. Under Pridefestivalen kan besökaren titta på uppträdanden, lyssna på olika talare och besöka en mängd med olika aktörer som stöttar hbtq-personers rätt i samhället. Pride verkar för att alla människor ska kunna ha öppna samtal kring sex, sexuella praktiker och identiteter, svensk asylpolitik när det gäller hbtq-personer och vad som menas med att vara svensk.

Eftersom årets tema är öppenhet har man valt att ta bort entréavgifterna för festivalen, i år kan alltså alla som vill besöka Pride gratis. Här kan du hitta programmet för årets Pride.

Folkpartiet har tagit striden för sexuellt likaberättigande, både i regering och i opposition. Besök HBT-liberalerna på årets Pride. Mer information om HBT-liberalerna hittar du här. Från Folkpartiet besöker bland annat EU-minister Birgitta Ohlsson årets Pride.