Sportlovskul i Järfälla sporthall

Järfälla kommun satsar på barn och ungdomar under sportlovet. Under onsdagen hade bland annat ”sportlovskul” anordnats i sporthallen. Olika föreningar och avdelningar inom kommunen fanns på plats för att alla skulle ha kul.

"Sportlovskul" i Järfälla sporthall under sportlovet

För de danssugna fanns det dansplattor där upp till 15 stycken kunde tävla mot varandra samtidigt. Dansspelet projicerades på en stor skärm för att garantera att alla kunde se. I samma rum hölls det även godisbingo och jag var förvånad att se att så många barn orkade sitta och koncentrera sig så länge som en bingoomgång pågår. Men vad gör man inte för chansen att vinna godis?

I lokalen mitt emot hade de som var sugna på att prova på kampsport välkomna att snöra på sig handskar och köra det nu så populära MMA-fighting. I ett hörn i det så testereonstinna rummet satt några husdjursägare med sina mer eller mindre ovanliga djur. Där kunde man klappa ormar, förskräckas över stora håriga spindlar och fundera på om leguaner är söta eller hemska.

I stora sporthallen fanns alla möjliga aktiviteter. Där fanns nycirkus där man fick lära sig gå på lina, jonglera och göra konster i en trapets och annat som hör en cirkus till. Attunda brandkår var där och visade upp sig och lät barnen prova på hur det är att bära på all tung utrustning som är en brandmans vardag.
Den bortre långsidan av hallen dominerades av en hoppborg/ hinderbana. Många såg svettiga men lyckliga då de sprungit igenom den uppblåsta banan.

I hallen fanns även ansiktsmålning, hockeyspel, speedshoting med fotboll och en klättervägg.

Summa sumarum så hade kommunen försökt, och lyckats, göra något för Järfällas barn och jag såg många glada ansikten på de barnen jag mötte där. En stor satsning som för barnen kostade endast 30 kronor.

Bra gjort Järfälla, mer sånt här efterlyses.

Skriven av

Örjan Andersson