Skola och föräldrar måste samarbeta – en gång till

skolan
I MittiJärfälla den 10 juni har Bo Winander (FP), ordförande i barn- och ungdomsnämnden fått svar på en tidigare insändare. Vi publicerar här hans svar:

 

Signaturen ”Ta tillbaka samverkansklasserna” reagerar på min tidigare insändare ”Skola och föräldrar måste samarbeta”. Tack för din insändare vill jag börja med att säga. Den visar hur viktigt mitt budskap är.

Jag skrev att föräldrarna måste ta ett större ansvar för sina barn i skolan. Det handlar bl a om att se till att barnen kommer i tid, gör sina läxor, avsätter tid för skolarbetet m m

Om det här fungerar kommer arbetsmiljön i klassen att bli mycket bättre. Läraren får större möjligheter bl a att hjälpa just ditt barn, som efter vad du skriver har särskilt stora behov av stöd.

Sedan vill jag tillägga att skolan har fått stora resurser för att ge extra stöd till de barn som behöver det. I det budgetförslag för 2015 som barn- och ungdomsnämnden i Järfälla nu tagit beslut om ingår också en särskilt stor satsning på de yngsta barnen i skolan. Det ger möjligheter till fler speciallärare, fler lärare och/eller mindre undervisningsgrupper.

Bo Winander (FP)
Ordförande i barn- och ungdomsnämnden