Skälbyskolans elever på Etnografiska museet.

Skälbyskolan i Järfälla kommer att vara med och bygga upp utställningen Rysk jul på Etnografiska museet i Stockholm. Skälbyskolans elever åker in till Etnografiska museet och lär sig göra olika ryska hantverk som dockor, väveri och julkort. Personal på Skälbyskolan är mycket glada att Järfällaelever ges denna möjlighet.

Utställningen Rysk Jul kan man se från den 1 december till den 3 februari 2013. Etnografiska museet samarbetar i detta med ett stort ryskt museum nära gränsen till Estland. Utställningen visar upp jul och nyårsdekorationer som är traditionella i Ryssland.

För dig som vill besöka Etnografiska så är det öppet mån-tors 11-20 och fre-sön 11-17. Det kostar 60 kr att besöka museet utom mån-tors 17-20 då det är gratis. Ungdomar under 18 år går in gratis. Etnografiska är absolut värda ett besök, inte bara för Skälbyskolans deltagande utan också för att man får se många föremål från hela världen och man ges en bra chans att lära sig om olika kjulturer både i nutid och dåtid.

 

Ni har väl inte missat Järfällas egna hembyggdsmuseum som du hittar på Biblioteket i Jakobsberg. Det är gratis att komma in och du lär dig mycket om Järfällas historia.