Simhallen och i framtiden också ett utomhusbad!

Mickos (FP) vill i framtiden se ett utomhusbad i Jakobsberg.

Efter många långa år ser vi äntligen drömmen om en ny simhall framför oss. Nästa år går starten på byggandet av den. Det är viktigt att vi nu ser till att den rustas väl, bra som förr men också bättre. Den nya 50 meters bassängen, som är delbar vid behov, och många andra attraktioner är viktiga. Vi bör samtidigt komma ihåg vikten av rehab- och relaxavdelningar. En simhall för alla åldrar och behov.

Men vi måste tänka framåt! Ett gammalt önskemål i Järfälla är ett utomhusbad i Jakobsberg. De svenska somrarna är nyckfulla och detta behov har funnits länge.

Kanske en plats för framtida utomhusbassäng?

Kanske en plats för framtida utomhusbad?

Just nu har vi inte pengar till detta men för att möjliggöra ett utomhusbad i framtiden bör vi reservera plats intill simhallen. Om vi reserverar mark intill simhallen kan vi vinna många tekniska och praktiska poäng. Till exempel gemensam vattenrening och gemensam energihantering med mera. Kvarnvallen är en utmärkt plats för ett utomhusbad med sina öppna ytor och läget är lika centralt och bra som själva simhallen.

När den gamla hallen försvinner måste vi se till att reservera utrymme för detta utomhusbad så att inte tomtytan försvinner till andra ändamål.

Järfälla växer – vi blir allt fler. Håll möjligheten till ett utomhusbad öppen!

Anita Mickos (FP)

Kultur- och fritidsnämnden