Seniorboende i Järfälla

Det finns flera olika former av seniorboenden i Järfälla som man kan välj på. Det vanligaste med seniorboenden är att det finns en åldersgräns för de som vill bo där och lite beroende på bostadsbolag så är det olika åldergränser. Normalt brukar vara att åldersgränsen är 50-60 år som en minimigräns. För att få en lägenhet i ett seniorboende så behöver man också ibland ställa sig i en bostadskö avsedd för seniorboende. Järfällahus har en separat bostadskö som du hittar här.

Man ska därmed inte förväxla ett seniorboende i Järfälla med ett äldreboende i Järfälla. Den ena skillnaden är som ovan, att ett seniorboende har en åldersgräns.

Här nedan listar vi olika seniorbostäder i Järfälla:

Barkarby centrum:

I Barkarby centrum så har Järfälla hus en byggnad med 80 st. lägenheter i storlekarna 1-3 rum. Huset byggdes 1988 och alla lägenheter har duschar istället för badkar. På bottenvåningen finns Café, restaurang och bibliotek. Detta seniorboende ligger centralt i Barkarby när pendeltågsstationen och vårdcentralen.

Adress:

Helikoptervägen 6

17563 Järfälla

Seniorboendet Piloten:

Järfälla hus färdigställde 2011 deras senaste seniorboende och också denna byggnad ligger i Barkarby. Här finns 21 lägenheter i storlekarna 2-3 rum och samtliga har stora balkonger. Alla lägenheter är utrustade med avfallskvarnar.

Skälbyvägen 31

Hammarskogen II

Hammarskogen II i Jakobsbergs centrum stod klart under 2011 och rymmer 36 lägenheter av varierande storlek. Hammarskogen II är 7 våningar hög och ligger invid den stora parkeringen bakom Jakobsbergs centrum.

BRF Vävstolen

På Ekedalsvägen 11 i Järfälla så ligger Vävstolens seniorboende för dig mellan 50 och 74 år. Huset är 6 våningar högt och har 40 lägenheter. Det finns också flera lokaler i huset och Vävstolen byggdes 1989 och det är HSB som äger seniorboendet.