Sänkt restaurangmoms från den 1 januari 2012

Skylt från Ikea Barkarby.
Bilden tagen den 3:e januari 2012.

Den 23 november godkände riksdagen regeringens budgetproposition vilket innebär bland annat sänkt restaurangmoms.

Den sänkta restaurangskatten trädde i kraft den 1 januari 2012. Detta kan man redan idag, den 3:e finna på flera restauranger såsom på Mc Donalds som sänker priserna och dessutom i o m den sänkta restaurangkraften kan anställa 600 personer till under 2012. Läs mer om Mc Donalds satsning här.

Även Ikea Barkarby har sänkt sina priser i restaurangen tack vare den sänkta restaurangmomsen.

Skicka gärna in era egna bilder på restaurangernas prissäkningar efter det nya beslutet på sänkt resturangmoms till fpjarfalla@gmail.com eller folkpartiet@jarfalla.se.

2 Comments on "Sänkt restaurangmoms från den 1 januari 2012"

  1. Hmmm, jag trodde att tanken bakom sänkt restaurangmoms var att företagen skulle kunna växa och anställa fler, alternativt höja lönerna för de som jobbar inom branchen.
    Nu verkar fokus hos folk hamnat på vilka som sänker matpriserna mest. Det kan ju bero på att informationen om sänkningen ju i stort sett är obefintlig.

  2. Anders Bengtsson | 26 januari, 2012 at 09:17 | Svara

    Jag tror att den inledande reaktionen från företagarna är att sänka priset på maträtterna. Detta är nog något som politikerna hade räknat med som en del av processen för att uppnå målet med fler anställda. När både omsättning och antal betalande gäster ökar då priserna sänks så leder detta troligen i förlängningen att restaurangägaren kommer behöva att anställa mer personal.

    Mvh
    Anders

Leave a comment

Your email address will not be published.


*