Sammanfattning vecka 2-4

Vi tänkte att vi skulle sammanfatta lite av det som vi har skrivit om på vår blogg de senaste 2 veckorna.  Vi började med ett inlägg från Bo Winander, som är ordförande i Barn och Ungdomsnämnden i Järfälla. En statlig utredning lämnades till regeringen där man kom med förslaget att elever ska få möjlighet att betygsätta lärarna. Jan Björklund ansåg att nackdelarna var större än fördelarna och varemot förslaget. Läs hela Bo Winanders svar till Jan Björklund härExterna länkar: AB Wendela DN SvD AB 
Vi fortsatte med den glada nyheten att det öppnar en ny öppen förskola i Järfälla. Öppna förskolan Katthult i Viksjö finns på Färggränd 2, ingång P i Sandvikskolan.
Den 14 januari skrev vi att tre förskolor i Järfälla har tilldelats Järfälla Kommuns nyinrättade mångfaldspris. Förskolorna Kvarnen, Mjölnaren och Vallvägen har arbetat med mångfaldsfrågor och integrerat dessa i sin verksamhet på ett bra sätt. Vi i Folkpartiet Järfälla vill passa på att säga grattis till de tre förskolorna i Järfälla.

Vi kunde vidare berätta att Järfälla uppfyller platsgarantin inom förskolan i Järfälla. Hela 6/10 får sitt förstahandsval tillgodosett. Vi kunde också berätta att man arbetar hårt för att öka antalet platser i Kallhäll/Stäket, Jakobsberg och Barkarby/Skälby. Detta var veckans mest lästa inlägg. Läs hela inlägget här.  
Externa länkar: DN  DN
  
Folkpartiet Järfällas Lars Bergstig skrev om snöröjningen i Järfälla den 14 januari ”När vi för ett par månader sedan diskuterade snöröjningskontot i Järfällas budget var det flera som ville se förra vintern som något högst exceptionellt och som tyckte att vi kunde dra ned på kontot inför 2011. Det skulle vara intressant att få köra den budgetberedningen i repris idag” Läs hela Lars Bergstigs inlägg här. Passa även på att göra vår lilla enkät på Första sidan.

Bo Winander, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden hade den glada nyheten att berätta att Järfälla bygger om och bygger ut flera förskolor. Bl.a. Vallstugan, Vattmyraskolan, Växthuset/Fröhuset, Ormbacka och Orionskolan kommer att byggas om eller byggas ut. Läs hela inlägget här.
Vi har också berättat om Jakobsbergs gamla stationsbyggnad där vi uppmanar alla intresserade att bevaka planeringen av stationsbyggnadens framtid.

För de som använder sig av Barkarbybron så kan du få lite mer information om framtiden här. Järfälla kommun planerar en ny bro och detta kommer leda till visa framkomlighetsproblem tills bron är färdigbyggd. För närvarande finns två olika förslag om hur det kommer se ut i framtiden alternativ 1 kostar 350 miljoner och alternativ 2 kostar 35 miljoner. Läs informationen här.

Åsa Revfalk (FP), Ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Järfälla kunde berätta att föreningsbidragen i Järfälla är bland de högsta i Stockholm. Läs hennes inlägg här 
Externa länkar DN HD SvD SvD SvD Expressen.  

Bo Winander (FP) Ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Järfälla avslutade veckan med ett inlägg om mobbing. Skolverket har undersökt ett flertal olika populära program mot mobbning – SET, Friends, Farstamodellen och Olwaeusmetoden m fl. Den huvudsakliga slutsatsen från Skolverkets sida är att alla programmen är mer eller mindre tveksamma. Bo Winander skriver här angående denna undersökning. Det finns ett flertal intressanta artiklar att läsa angående detta:
Läs vad Lotta Edholm (FP) säger i DN  
Externa länkar: MND AB SvD DN SvD
    
Länka gärna till vår blogg eller kom med en kommentar.

Mvh
Nicki Jozsa 
Folkpartiet Järfälla