Sammanfattning 7-13/2 2011

Den här veckan har det hänt mycket, vi har haft mycket besökare och många intressanta inlägg.Vi har haft flera inlägg varje dag så det är värt att besöka bloggen ofta. Länka gärna till bloggen på er sida om ni hittar något som är intressant eller varför inte skriva en kommentar, våra politiker svarar ofta samma dag om ni undrar något. Har du en Folkpartiet-blogg så skicka ett mail till fpjarfalla@gmail.com  så kan vi utbyta länkar.

 
Lars Bergstig började veckan med lite information om en planerad utbyggnad av Viksjö centrum. Man planerar att bygga 240 nya bostäder och 1500 kvm ny handelsyta. Det finns just nu fyra olika förslag till placering av de nya bostadshusen. Läs hela inlägget om Viksjö centrum här.

 
På tisdagen så kom vi med en stor nyhet, Folkpartiet Järfälla och Miljöpartiet Järfälla lägger en gemensam reservation angående detaljplanen för Barkarbystaden. Reservationen handlar bl.a. om trafiksituationen i detaljplanen och samt den planerade ökningen av handelslokaler med nästan 50 %. Läs hela reservationen från Folkpartiet Järfälla och Miljöpartiet här.
 
Lars Bergstig kom med lite tankar kring de planerade arenorna i Stockholm, just nu bygger man två stora arenor i Stockholm, Nationalarenan i Solna samt Stockholmsarenan vid Globen. Man planerar även för Djurgårdsarenan på Östermalm. Detta kommer ge Stockholm 105 000 åskådarplatser. Lars Bergstig var i sitt inlägg kritiskt till om man har möjlighet att fylla dessa arenor med idrottsevenemang. Lars Bergstig efterlyste en mer avvägd scen för idrotten och kulturlivet istället för att bygga tre stora likvärdiga arenor som troligtvis inte kommer att kunna fyllas med publik samtidigt ändå. Läs hela inlägget.
 
I onsdags kunde ni läsa om det kommande Riksmötet 2011 för Folkpartiet. Vi berättade om programmet , vilka seminarier du kan gå på samt lite information om själva mötet. I år så kommer Folkpartiets Riksmöte hållas på Svenska Mässan i Göteborg. Riksmötet 2011 pågår 18-20 mars. Den 18 mars är Riksmötet endast öppet för gruppledare, politiska sekreterare samt de politiker som får arvode. Glöm inte att anmäla er. Läs mer på Folkpartiets hemsida här.
Följ oss på Twitter under Riksmötet 2011. 

Vi fortsatte veckan med ett inlägg från Nicki Jozsa och Sven-Erik Köhlin som besökte en av de verksamheter som är inriktade mot äldre i Järfälla. Nicki och Sven-Erik besökte en verksamhet som heter Träffpunkt Kvarnplan, det är en verksamhet dit man kan gå för att fika, sjunga, umgås och lyssna till uppträdanden. Träffpunkt Kvarnplan drivs med pengar från kyrkan och kommun samt flera ideellt arbetande personer. Läs hela inlägget.

Bo Winander skrev ett inlägg ”Diskrimineras killar i lärarnas betygsättning” i torsdags. Skolverket kom ut med en rapport som visade på att flickor hade högre betyg än pojkar på de nationella proven. Läs hela inlägget här.Lyssna och läs gärna på dessa länkar. Expressen (ledare i ämnet) DNDNSR  SR (lyssna).  

På torsdagen presenterade Folkpartiet Järfälla en motion skriven av Nicki Jozsa. Motionen ”Låt barnen ha kvar drömmen om Zlatan” handlar om att Folkpartiet Järfälla vill att det ska anläggas en konstgräsplan på Sångvägen/Nibblevägen i Jakobsberg. Nicki Jozsa skrev en motion som berör och tar ett exempel ur verkliga livet. Detta var veckans mest lästa inlägg. 

Vi fortsatte med att uppdatera fliken ”Våra politiker” på bloggen. Där kan du nu läsa om våra lokala politiker i Järfälla. 

I lördags så kunde ni läsa om en ny satsning i Järfälla inom skolan. Det handlar om att Järfällas skolor har köpt in interaktiva skrivtavlor till vissa skolor. Flera skolor har byggt upp något som kallas för mattematikverkstäder för att göra undervisningen roligare. Inlägget skrevs av Bo Winander och har du några erfarenheter av interaktiva skrivtavlor så lämna gärna en kommentar.
 
Tack alla läsare för veckan som har gått och kom ihåg att besöka oss varje dag.

I den senaste väljarundersökningen i Aftonbladet så ökar Folkpartiet, läshär. DN

Mvh
Nicki Jozsa 
Folkpartiet Järfälla.