Sammanfattning 4/4-10/4

Nu verkar det som att våren har kommit för att stanna i Järfälla. Man kan hitta vårtecken överallt. Besök gärna Bruket och promenera längs med vattnet så kan ni hitta blåsippor som precis tittat upp bland löven

Peter Kjällkvist började veckan med lite information om  riksdagsvalet i Finland den 17/4. Läs gärna det Peter skrev här.

Under tisdagen och onsdagen presenterade vi lite fakta om Stockholmskonferensen som hölls den 9/4.

I onsdags kunde ni också läsa att fler elever får undervisning i svenska som andraspråk i Järfälla, det finns nu 1154 elever som får detta stöd.

Vi presenterade också resultatet av enkäten angående förslaget Barkarby DNA. Lars Bergstig var kritisk till bygget i inlägget ”Ett nytt försäljningstorn i Barkarbystaden”. Det verkar som att många är inne på samma linje som Lars Bergstig, hela 55 % tycker att man borde renovera Kvarnen istället.

Vi presenterade också planerna för den nya stadsparken ”Att Landa” i Barkarbystaden. Följ gärna länken i det inlägget för att se skisser över stadsparken.

I fredags skrev Bo Winander ett mycket bra och läsvärt inlägg om utbyggnaden i Järfälla. Bo Winander är djupt oroad över de ekonomiska följderna av en snabb utbyggnad. De planerade investeringarna för en skola och två skolor kommer att kosta skattebetalarna 200 miljoner kronor. Läs ”Skolan i fara- stoppa utbyggnaden av Barkarbyfältet

En ny förskola för ca 60 barn kommer att byggas i centrala Jakobsberg och beräknas vara klar i början av 2012. Det är en tillbyggnad på Montessoriskolan Växthuset som kommer att byggas. Bo Winander berättade också att Vattmyraskolan i Järfälla nu byggs om och får plats för fler barn.
Vi avslutade veckan med lite blandade bilder från Stockholmskonferensen, bl.a. valdes Folkpartiet Järfällas Anita Mickos om som valberedningens ordförande. Erik Ullenhag valdes till förbundsstyrelsens ordförande.

Glöm inte att du också kan bli medlem i Folkpartiet Järfälla, bli medlem nu så har du möjlighet att ställa upp i valet 2014 och påverka politiken i Järfälla och i resten av landet. Klicka här och fyll i dina uppgifter. Medlemskapet kostar endast 50 kr för första året.

Vi tackar för den gångna veckan och se till att besöka sidan dagligen, veckan har redan börjat med en mycket positiv nyhet från Bo Winander, ordf. BUN

Nicki Jozsa (FP) vice Gruppledare