Sammanfattning 31/1-5/1

Då är det dags att sammanfatta förra veckans inlägg. Vi har haft besöksrekord under veckan som har gått och vi har nya inlägg varje dag på bloggen därför är det bra om ni tittar in ofta. Ni får gärna länka till vår sida eller kommentera på våra inlägg. Vi kommer vidarebefordra frågan till rätt person inom Folkpartiet Järfälla och återkomma med ett snabbt svar.

Det absolut mest lästa inlägget under veckan hade rubriken ”Särskolan är bara till för elever med utvecklingsstörning”.  Inlägget skrevs av Bo Winander (FP) som är ordförande i Barn och-ungdomsnämnden i Järfälla. Orsaken var att Skolinspektionen skrev en rapport i veckan där man är kritisk till kommunernas arbete med elever i särskolan. BoWinander berättade att Järfälla inte var en av de granskade kommunerna i rapporten men att man för säkerhets skull gör en genomgång av placeringarna i särskolan i Järfälla. Läs hela Bo Winanders inlägg här.

Förra tisdagen publicerade vi en motion skriven av AnitaMickos (Fp). Motionen lämnades in den 21/8 2010. Anita Mickos föreslår i motionen att man bygger en fast utomhusscen i Riddarparken i Jakobsberg. Läs hennes motion här.

I onsdags skrev vi lite om Järfällas historia, vi kunde bl.a. berätta om när Järfällas för första gången nämns i ett dokument och vad ordet Järfälla betyder. Läs inlägget här.

I fredags bad vi att ni som bor eller besöker Järfälla ska skicka ett mail till oss angående snöröjningen i Järfälla. Vi efterlyste information om platser som är extra besvärliga och vi lovade att skicka ditt mail vidare till Claes Gustavsson (FP) som sitter i Tekniska nämnden i Järfälla. Tekniska nämnden är den nämnd som ansvarar för dessa frågor. Läs mer här.

Vi kunde också berätta lite mer om Barkarbystaden och de ökade trafikproblemen som utbyggnaden kommer att orsaka. Bl.a. kommer Barkarbystaden få en befolkning på 15000 personer, en ökning av Järfällas befolkning med ca 20%. Läs mer här

Följ oss även på Twitter och Facebook


Mvh
Nicki Jozsa
Folkpartiet Järfälla