Sammanfattning 28/2-6/3

Då var det dags för en sammanfattning av förra veckans inlägg. Det har varit sportlov här i Järfälla med massor av aktiviteter arrangerade av kommunen.
Veckan började med ett sammandrag av de ärenden som behandlades i kommunstyrelsen, vi berättade bl.a. om Verksamhetsberättelsen för 2010 och där kunde ni läsa att när kommunen sålde elverksrörelsen 1997 så avsattes 200 milj. i kapitalförvaltning, dessa har nu vuxit till 445 milj. Vidare kommunen föreslås använda sig av e-handel för sina inköp för att öka effektiviteten samt fakturasäkerheten. Läs hela inlägget här.
Vi fortsatte berätta lite om Barn- och ungdomsnämnden där Folkpartiets Bo Winander innehar ordförandeposten.
I onsdags kunde ni läsa ett inlägg om DNA tornet i Barkarbystaden skrivet av Lars Bergstig som var kritisk till detta bygge. Läs varför Lars Bergstig är kritiskt till DNA-tornet här.
Kultur och fritidsnämnden där Åsa Revfalk och Anita Mickos är representanter har ansökt om 5 miljoner kronor för projektering av en ny simhall.
För alla småbarnsföräldrar hade Bo Winander i fredags den goda nyheten att förskolan på teknikvägen i Järfälla nu kan erbjuda ytterligare 14 barn förskoleplats.
Det är nu dags att utnämna Årets företagare här i Järfälla, har du ett förslag läs mer här.
Vi avslutade veckan med en nyhet, vi kommer med jämna mellanrum presentera en politiker lite närmare här på bloggen. Den här veckan började vi med en profil av Jan Björklund, visste du t.ex. vad Jan Björklund arbetade med innan han blev politiker? Titta gärna även på Jan Björklunds slutanförande i SVT:s slutdebatt.
Om ni inte har besökt bloggen i början av den här veckan så rekommenderar jag att ni gör det. Vi har rivstartat veckan med en debattartikel av Lars Bergstig som handlar om att starta ett eluppror. Läs mer här och kom gärna med en kommentar, Lars kommer besvara dina frågor snabbt.

vice Gruppledare