Sammanfattning 21/3-27/3

Det har varit en spännande vecka med mycket nya läsare på bloggen. Mycket tack vare Riksmötet 2011 som denna gång träffades i Göteborg. Det var full aktivitet på Twitter med hashtagen #librix där Nicki rapporterade direkt från de olika talen.
Vi började veckan med ett inlägg av Bo Winander där han kunde berätta att de har höjt anslagen så att fler elever kan få modersmålsundervisning. I Järfälla erbjuder vi hela 37 olika språk inom modersmålsundervisningen. 
Lars Bergstig och Nicki Jozsa gav er på tisdagen en bra sammanfattning med bilder från Riksmötet. Läs inlägget här och du kan titta på Jan Björklunds tal här
 
I onsdags kunde vi visa fler bilder från Riksmötet som du kan titta på här.
 
Åsa Revfalk (Fp) Kultur och fritidsnämnden tackade JärfällaSkidklubb som under vintern har gjort det möjligt att åka längdskidor på bl.a. Säby Ängar och Översjön.
Bo Winander (FP) Ordf. Barn och Ungdomsnämnden kunde i torsdags berätta att Järfällas femteklassare tillhör bland de bästa i landet i matematik, svenska och engelska. Han berättade också om en satsning med interaktiva skrivtavlor som nu införs i skolor runt om i Järfälla. Läs om hur duktiga våra femteklassare är här. 
I fredags så hade vi en gästbloggare på FP Järfällas blogg, det var konstnären Björn Sjöstedt som skrev ett inlägg om de planerade rivningarna av gångtunnlar i bl.a. Barkarby. Björn Sjöstedt var med och utsmyckade dessa när de byggdes. Läs vad Björn skriver här.
I lördags skrev Lars Bergstig och Nicki Jozsa ett inlägg om hur framtidens Järfälla kommer att se ut. Det pågår ett omfattande arbete med Järfällas översiktsplan och här kan du läsa vad Lars Bergstig och Nicki Jozsa anser borde vara prioriterat. 
I går söndag kunde ni läsa om Folkpartiet Järfällas besök på förskolan Kubens nyinvigning i Jakobsberg. Lars Bergstig, Bo Winander och Nicki Jozsa besökte förskolan den 17 mars och här kan du läsa mer om det och se några bilder. 

Under dagen imorgon kommer ni kunna läsa ett bra inlägg av Bo Winander som handlar om sommarundervisningen i Järfälla. 
Nicki Jozsa (FP)  vice Gruppledare