Sammanfattning 21-27/2 2011

Nu har ännu en vecka gått och även denna vecka har vi varit flitiga med inlägg på våra sociala medier med minst ett inlägg om dagen. Kom ihåg att hälsa på oss på bloggen dagligen så du inte missar något.
Lars Bergstig började veckan med ett inlägg om Kodaktomten på Nettovägen och vad det finns för planer kring denna. Ägarna till tomten vill riva och etablera ett nytt handelsområde på tomten. Planen är att bygga 30.000 kvadratmeter handelsyta och ca. 7.000 kvadratmeter för en livsmedelhall. Titta på hela detaljplanen här.
Vi fortsatte veckan med att presentera två till av våra förtroendevalda; Åsa Revfalk och Lars Markstedt.
Dessutom fortsatte vi med inläggsserien om de kommunala nämnderna, denna vecka presenterades Socialnämnden, läs mer om denna nämnd här.
Under onsdagen skrev Bo Winander ett väldigt intressant debattinlägg om kameraövervakning i skolor med anledning av Berivan Öngururs (V) motion i kommunfullmäktige i Järfälla. Winander menar att det ibland är nödvändigt med kameraövervakning i skolor och att kameraövervakningen i flera fall har förespråkats av elever, föräldrar och skolledning i den berörda skolan. Läs hela inlägget här.
Nicki Jozsa skrev under torsdagen ett inlägg om det nya lagförslaget kring barns rätt till vård och sociala insatser. Det nya lagförslaget behandlar den grå zonen som uppstår när barnet har två vårdnadshavare och endast en av dessa är positiv till vård och/eller sociala insatser. Idag kan socialtjänsten inte ingripa för att hjälpa barn i utsatt situation på frivillig väg om en av vårdnadshavarna motsätter sig detta. Läs hela inlägget här.
Bilder och en kort beskrivning av det nästan klara seniorboendet Hammarskogen II lades in under torsdagen av Nicki Jozsa. Läs mer om seniorboendet här.
Nicki Jozsa fortsatte veckan med ett högaktuellt och intressant debattinlägg om de sociala mediernas betydelse för samhället. Nicki beskriver hur stor roll de sociala medierna har spelat i de pågående revolutionerna i Nordafrika. Läs hela inlägget här. Läs mer om händelserna i Nordafrika här: DN, DN, SvD, DN
Lars Bergstig belyste i slutet av veckan Framtidens välfärd. Bergstig har i sitt inlägg tagit del av aktuell statistik och i skenet av detta tittat på försörjningsbördan i olika kommuner. Ett väldigt intressant inlägg som ni kan läsa i sin helhet här.
Veckan avslutades med en bildserie från Folkpartiet Järfällas årsmöte. Nina Lundström (FP) talade under mötet och inspirerade våra medlemmar. Se alla bilder här.
Tack för ännu en givande vecka tillsammans mer er läsare. Hoppas ni hänger med på ännu en vecka späckad av intressanta inlägg.
Mvh,
Nicki Jozsa (FP)
Ledamot i kommunfullmäktige och Socialnämnden