Sammanfattning 15/8 – 21/8

Det märks att sommaren är över och att vi alla är laddade inför höstens utmaningar. Inte minst märks det på besöksantalet på vår blogg, kul att så många gamla besökare hittat tillbaka till oss efter sommaren! Vi vill också hälsa våra nya läsare välkomna och hoppas ni kommer att trivas på vår blogg och tittar in ofta! Vi uppdaterar vår blogg så gott som dagligen med nyheter och politiska debatter. Vill ni fråga oss något eller lämna era åsikter så går det bra att kommentera direkt på bloggen eller maila oss på folkpartiet@jarfalla.se eller fpjarfalla@gmail.com 

Nu drar vi igång våra veckosammanfattningar igen:
Vi började veckan med att skriva om Demokratiminister Birgitta Ohlssons (FP) arbete mot våldsbejakande extremism i regeringen. Tillsammans med Statsminister Fredrik Reinfeldt (M), justitieminister Beatrice Ask (M) skrev Ohlsson en debattartikel i DN Debatt där det beskrivs hur regeringen planerar att arbeta med extremismen i Sverige. Bland annat ska en nationell handlingsplan tas fram, under ledning av Ohlsson. Läs hela inlägget här.
Tekniska nämndens arbete med att namnge Järfällas första gator berättade vi om under tisdagen. Gatorna som har döpts ligger i Barkarbystaden och ska få namn efter fordon och flygfarkoster. De första namnen som nämnden beslutat om är: Diligensgatan, Drakengatat, Lansengatan, Viggengatan, Gripengatan, Tunnangatan, Mustanggatan och Herculesgatan.
Folkpartiets representant i Nämnden är Claes Gustavsson. Läs hela inlägget här.
Onsdagen publicerade vi ett inlägg om mobbning. I 21 av 66 av Barn- och elevombudets granskade fall har eleven som har blivit utsatt för kränkning fått byta skola. Partiledare Jan Björklund (FP) har i SvD uttalat sig om detta och bland annat sagt:
 Jag blir upprörd i själen när jag hör att mobbningsoffret väljer att flytta och att skolan uppmanar till det. Det är ett stort misslyckande för skolväsendet att de här eleverna inte får den stöttning de behöver. Den mobbade måste kunna känna sig trygg. Det är ett krav.”
Läs hela blogginlägget här.
torsdagen bjöd vi in våra medlemmar till ett medlemsmöte samt till medlemsluncher. Medlemsmötet äger rum den 31 augusti och planen är att vi ska fortsätta att arbeta med vårt handlingsprogram inför valet. Vilka frågor är viktiga för Järfälla? Vad behöver förändras? Var med och påverka du också genom att bli medlem, det kostar bara 50 kr första året. Klicka här om du vill komma till vår medlemsregistrering. Läs hela inlägget här.
Under fredagen rapporterade Barn- och ungdomsnämndens ordförande Bo Winander (FP) om kommunens sommarskola. Över 200 elever har deltagit i sommarskolan för att läsa upp sina betyg och få behörighet till gymnasiet. Läs hela inlägget här. Läs mer om Bo Winander här.
Under lördagen berättade vi att kommunen har uppdaterat sin information om Jakobsbergs bussterminal. Vi i Folkpartiet har tidigare publicerat bilder från detta bygge, hitta dem här. Läs kommunens uppdatering här.
Vi avslutade veckan med ett inlägg från en av våra medlemmar kring företagande i Järfälla. I inlägget informerar vi om vart nya företagare kan vända sig för att få hjälp med sitt företag, var företagare i kommunen kan ses för att utbyta idéer med varandra och med politiker. Dessutom gav skribenten exempel på vissa fördelar med att vara företagare i Järfälla. Läs hela inlägget här
Mvh,
Nicki Jozsa
Politisk sekreterare Folkpartiet Järfälla