Sammanfattning 14-20/2 2011

Ännu en vecka har gått och vi har haft flera spännande nyheter att skriva om. En mycket glad nyhet är att vi för 6:e veckan i rad har haft besöksrekord på bloggen. Vi har haft det mest lästa enskilda inlägget, flest besökare under en vecka samt flest besökare under en enskild dag under den senaste veckan. Våra läsare finns nu sprida över hela världen och vi har återkommande läsare från bl.a. Thailand, Ryssland, USA och Brasilien. På  Twitter så följer bl.a. Nina Larsson, Birgitta Ohlsson, SVT ABC och Expressen oss och våra inlägg. Följ oss gärna du med så får du de senaste nyheterna.

Vi började veckan med att presentera våra politiker här i Järfälla, ni kunde läsa en nya presentation varje förmiddag under hela veckan. Vill du läsa om våra politiker i Järfälla kommun så kan du klicka på fliken ”Våra politiker” eller följa den här länken
På måndagen kunde vi också berätta om den kampanj som Folkpartiet genomförde runt om i landet för att införa parboendegaranti. Folkpartiet driver på i hela landet för att de som vill och behöver ska få leva tillsammans även på äldreboenden.

Under onsdagen kunde vi berätta lite mer om vad som händer i den planerade Barkarbystaden. Vi kunde visa en bild från bygget av äldreboendet Flottiljen som just nu byggs.  Byggnaden kommer ha plats för 50 boende, inrymma restaurang och samlingslokaler. Byggnationen går snabbt framåt och grunden och källaren är redan byggda. I samma inlägg kunde ni också läsa om bostadshuset Barkarby Hage som kommer stå klar till sommaren då inflyttningen påbörjas. När detta skrevs fanns det endast 5 lägenheter av 54 kvar till salu. Vi visade också en bild på vart det planerade ICA kommer att ligga i Barkarbystaden. ICA planeras vara färdigbyggd 2014. 

Under torsdagen så började vi presentera de olika kommunala nämnderna i Järfälla. Detta kommer att presenteras som en serie på bloggen och här kan ni läsa om dessa.
   

Med anledning av den senaste tidens diskussioner i media angående bristen på vårdplatser i Stockholm så kom vi med ett inlägg i debatten.  I Stockholm är det just nu en mycket stor press på sjukhusen och akutmottagningarna då det har skett en kraftig ökning av halkolyckor och andra sjukdomstillstånd, på vissa sjukhus har ökningen varit så stor som 20 %. I inlägget där vi använde bl.a. Landstingsrådssekreterare Rasmus Jonlund som källa kunde vi berätta om att Folkpartiet driver på i frågan om att utöka antalet vårdplatser i Stockholm. Detta inlägg var det många som läste och läs hela texten här.
   

Externa länkar i ämnet: DN   DN  DN  Anna Starbrink   

I fredags kunde vi berätta att Järfälla kommun nu har passerat 66.000 invånare i kommunen. Lars Bergstig skriver mer om det här.
   

Fred Knaust (FP) Ledamot i Miljö- och bygglovsnämnden skrev sitt första inlägg här i bloggen i fredags och det handlade om förskolan på Vallvägen i Järfälla. Miljö- och bygglovsnämnden har förlängt det tillfälliga bygglovet för lokalerna. Fred skriver mer om varför här.
   

I lördags kunde vi presentera en mycket positiv nyhet, Folkpartiet har redan uppfyllt våra vallöften vi hade angående förskolorna i Järfälla kommun. Fler öppna förskolor i Järfälla, utökade öppettider på förskolor och kompetensutveckling för personalen på förskolorna i Järfälla är några av de vallöften som vi 6 månader efter valet redan har uppfyllt. Läs hela inlägget här  

I söndags avslutade Bo Winander veckan med en kommentar på Lars Bergstigs inlägg om befolkningsökningen i Järfälla. 
   

Under den gångna veckan har vi också uppdatera de olika sidorna på bloggen. Nu kan du hitta fakta om våra politiker, kontaktuppgifter till Folkpartiet Järfälla, hur du blir medlem och under fliken ”Aktuellt i Järfälla så kan du hitta bilder och information om vad som sker på olika platser i Järfälla. Just nu kan du läsa lite om Barkarbystaden. Se till att besöka den här fliken ofta, vi kommer lägga upp information och bilder kontinuerligt.

Saknar du något på bloggen så skriv en kommentar om dina önskemål. Besök gärna även vår hemsida.

Vi tackar för den gångna veckan.
Mvh
Nicki Jozsa (FP) ledamot i kommunfullmäktige och socialnämnden