SAAB Security and Defence i Järfälla

Saab Technologies i Järfälla är en av Järfälla kommuns största arbetsgivare med ca 1500 anställda.  SAAB Security and Defence Solutions  byggnad ligger mellan Jakobsberg och Veddesta och är en av de till ytan största arbetsplatserna i Järfälla.

SAABs affärsområde som kallas för Security and Defence Solutions har sitt huvudkontor i Järfälla. SAAB Security and Defence Solutions är specialiserade på att upptäcka hot i ett tidigt skede och att utbilda och förbereda för olika scenarior för att skydda samhället och dess individer. Det här affärsområdet finns spritt i ett flertal länder över hela världen men i Sverige arbetar man främst med utbildning och simulation och varningssystem som är luftburna som i t.ex. ett JAS 39 Gripen.

Nyligen fick också SAAB en beställning på uppgraderingar till just Gripenflygplan för att dessa ska kunna vara moderna under en lång tid framöver. En del av detta arbete kommer att genomföras på SAAB i Järfälla.

Foto: Stefan Kalm. Copyright Saab AB

SAAB Group i Järfälla delar också sedan 16 år tillbaka ut Görvälns kulturpris som 2012 vanns av konstnären Marie Lilja. Prissumman är ca 30000 kr. Läs mer om Görvälns kulturpris till Marie Lilja http://www.jarfalla.se/nyheter/nyheter-innevarande-ar/6-13-2012-gorvalns-kulturpris-till-maria-lilja.html

I Järfälla är det bara Järfälla kommun (3700 anställda) som är en större arbetsgivare än SAAB.

SAAB Security and Defence Solutions

Nettovägen 6

175 88 Järfälla

Tel: 08-58084000

SAAB hemsida http://www.saabgroup.com/en/About-Saab/Company-profile/Organisation/Security-and-Defence-Solutions/

Be the first to comment on "SAAB Security and Defence i Järfälla"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*