S, C och MP:s besparingar slår hårt mot de som behöver det bäst!

Koalitionen i Järfälla gör en mångmiljonbesparing på socialnämnden i Järfälla och det drabbar de som behöver stöd allra mest. Som folkpartist och andre vice ordförande i socialnämnden är det omöjligt för mig att bara se på när detta görs.

Vi känner nog alla någon vars liv vänts upp och ner. Det kan handla om att ett förlorat jobb och arbetslöshet, en skilsmässa eller att personen börjar umgås i fel kretsar. För de allra flesta är det en lång och tuff väg tillbaka och för en del påverkar händelser som detta mer än för andra. En plötslig arbetslöshet eller skilsmässa kan leda till hemlöshet eller missbruk och i förlängningen kriminalitet. Jag ser därför väldigt allvarligt på den stora besparing som koalitionen i Järfälla gör på den verksamhet som ska finnas för stöd och hjälp när människor mår som sämst.

De neddragningar som Socialdemokraterna tillsammans med Centern och Miljöpartiet väljer att göra är kortsiktiga, ogenomtänkta och utan hänsyn till hur människors liv snabbt kan förändras. Det här kommer leda till ökade kostnader för kommunen och fler människor med tragiska livsöden. De människor som i slutändan drabbas är den ensamstående föräldern som tvingas vända på varenda krona, tonåringen som gjort fel val och hamnat i missbruk, den hemlöse som får tillbringa julafton på en toalett istället för tillsammans med sina barn.

För att ta ansvar för Järfällas framtid och invånare förslog Folkpartiet nyligen en rad satsningar för att öka den sociala tryggheten i Järfälla för barn, unga och vuxna, det sittande styret valde att bortse från detta och istället göra besparingar på denna verksamhet.

Jag är djupt oroad över Järfällabornas framtida trygghet när koalitionen nu skär ner på de som behöver det bäst.

Nikoletta Jozsa (FP)

2:e vice ordförande i socialnämnden i Järfälla