Pressmeddelande – Gymnasieskolorna kvar i Jakobsberg!

Jarfalla_Utbildningscentrum

Kommunstyrelsen beslöt på måndagen i enlighet med Folkpartiets förslag.

Under kvällens kommunstyrelse lade Folkpartiet ett förslag om att gymnasieutbildningarna i Jakobsbergs gymnasium inte skulle flyttas till Barkarby och det framtida Barkarby college utan stanna kvar i den befintliga skolstaden i Jakobsberg. Detta förslag vann gehör i kommunstyrelsen och första steget till att utveckla den befintliga skolstaden i Jakobsberg är därmed taget.

Med stöd av Socialdemokraterna och Miljöpartiet vann Folkpartiets förslag gehör i kommunstyrelsen. Detta innebär att Jakobsbergs gymnasium bevaras och utvecklas istället för att flyttas till Barkarby.

– Utan en kraftfull satsning på gymnasiet i Jakobsberg kan inte Jakobsberg lyftas till den dynamiska centralort som vi vill ha, säger Lars Bergstig (FP) kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Det förelåg ett förslag att NT-gymnasiet och YTC skulle flyttas till Barkarby vilket, enligt Folkpartiet, skulle utarma skolmiljön i Jakobsberg. Folkpartiet har länge slagits för att gymnasieutbildningarna inte ska flyttas från Jakobsberg.

– För Folkpartiet finns inget alternativ än att självklart satsa på den befintliga gymnasieskolorna och utveckla dessa tillsammans med en ny simhall, fortsätter Bergstig.