Orientera dig om andra delar av vår kommun

Vi har en ganska stor kommun och jag som flyttade in för några år sedan håller fortfarande på att lära känna Järfälla. Det finns mycket att upptäcka och ett sätt att se kommunen från en helt ny sida är att delta i motionsorienteringarna som Järfälla OK arrangerar. Alla kan vara med eftersom det finns flera banor att välja mellan, från enkel och lätt till mer krävande och man får fin hjälp att komma igång.
I tisdags  (23 april) var det motionsorientering i min ”hemmaskog” i Vålberga. Många kom och njöt av vårkvällen och letade kontroller i blåsippsbackarna. Kanske fler än jag såg rådjur också. Som vanligt var det många barn och unga med och någon hade med sig sin hund. Det trevliga med motionsorientering är just att det är helt prestigelöst. Varför inte ta med barnen, mormor eller hunden och promenera en lätt bana? Om man tränar kan man se det som en annorlunda löprunda.

Det här är ett exempel på hur ett aktivt föreningsliv är en tillgång för kommunen. Det finns många spännande sidor att upptäcka i Järfälla. Vi kanske ses vid en rödvit skärm i skogen?

Kristina Westerdahl
Folkpartiet Järfälla