Nu har en matbutik öppnat i Barkarbystaden!

Barkarbystaden_matbutik
Ny matbutik i Barkarbystaden

En matvarubutik har öppnat i Barkarbystaden, efterlängtad av många. På Ålstensvägen, mitt emellan shoppingen och de nybyggda bostäderna finns nu sedan 25:e april en butik som säljer basvaror inom livsmedel.

 Ända sedan området vid Barkarby flygfält började bebyggas har röster höjts för att det behövs en mataffär för att de boende ska slippa åka hela vägen till Jakobsberg eller

Veddesta för att inhandla mjölk och andra ”sista minuten” varor. Detta löstes av kommunen genom att låta Ica bygga en stor butik, och lokaler för ytterligare handel, längst ner i området, så långt från de boende som möjligt. Ett så stort projekt tar tyvärr lång tid att slutföra och det är ännu ett år kvar innan Ica kan öppna sina lokaler.

Nu har dock en privat aktör tagit saken i egna händer och öppnat en butik. På Ålstavägen 16, i en av de gamla militära fastigheterna finns en affär som säljer färska, fräscha smörgåsar, kaffe och basvaror.

”Redan första dagen har folk strömmat in och tittat och gett beröm. Alla är glada att vi öppnat” säger Idris som äger butiken. Idris kommer själv från Jakobsberg.

En snabb koll i de fräscha lokalerna säger att de viktigaste varorna finns, mjölk, ägg och läsk trängs på hyllorna tillsammans med konserver och godis. I lokalerna innanför affärsytan så bedriver de sin egentliga verksamhet; catering. Ytan där butiken nu finns stod tom och det var då Idris kom på att utnyttja den till en liten närlivs.

”Jag frågar alla kunder vad de tycker jag ska ta in till butiken. Vi ska försöka hålla priserna på samma nivå som andra butiker, det ska inte kosta extra bara för att vi är en liten närbutik”  Idris ser stolt ut när han pratar om sin affär. Med generösa öppettider, vardagar 7-19 och helger 10-19, så hoppas han att de flesta ska hinna handla hos honom.

 

Örjan Andersson

Folkpartiet Järfälla