Ni sitter ju i majoritet – varför bygger ni inte bara ut simhallen?

Folkpartiet Järfälla har ju en pågående kampanj som förespråkar en utbyggnad av Jakobsbergs simhall. Varför behöver simhallen byggas ut?

Simhallen behöver byggas ut för att den byggdes för 40 år sedan. Järfälla hade då en befolkning på 28 000 personer. Idag har Järfälla en befolkning på 67 000 personer och alla får inte plats i simhallen. Vi har fått signaler från Järfällaborna och simklubben att det inte finns plats för alla barn som ska lära sig att simma. Motionssimmarna berättar att det allt som ofta blir mer vattentramp än motionssim eftersom det är så många som simmar. Vi tycker det här är ohållbart. Alla som vill måste få plats i simhallen. Alla barn måste få en möjlighet att lära sig simma.

Varför bygger ni inte bara om simhallen, ni sitter ju i majoritet?

Majoriteten består av Alliansen (Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna) och majoriteten har sammanlagt 32 mandat. Folkpartiet har 5 av dessa. Vi har en annan och som vi tror mycket snabbare finansiering av simhallen än våra kolleger i alliansen. Vi vill senarelägga andra investeringar till förmån för simhallen.

Hur ska ni då finansiera simhallen?

Vi har till exempel velat vänta med att bygga ut Barkarbystaden och med den en mycket omfattande Veddestabro. Vi menar att Barkarbybron, när den nu kommer att ersättas av en ny fin bro som också har kapacitet för biltrafik, kan användas i några år till. Idag finns inget behov av en Veddestabro – de pengarna, ca. 275 miljoner kronor, kan användas till att bygga ut simhallen istället. Vi är dock tyvärr väldigt ensamma om att tycka detta.

 Så om Veddestabron byggs, blir det då ingen ny simhall?

Jo, det kommer genomföras en ombyggnad av simhallen oavsett, detta är samtliga partier för. Frågan är bara när denna ska genomföras. Som det ser ut idag så kommer det dröja mycket längre än vad som var planerat från början – det var tänkt att den skulle varit klar nu eller i början av 2013.

Som det ser ut just nu, när kan ombyggnaden vara klar?

Som det ser ut nu så kommer vi inte ha råd med en ombyggnad förrän tidigast 2015-2016, om ens då.

Om Folkpartiet får bestämma, när ska ombyggnaden börja?

Då hade den varit klar nu.

Det finns ju pengar avsatta i kommunens budget, varför driver ni kampanj?

Den budget som finns avsatt kommer tyvärr slukas upp av satsningarna/investeringarna i Barkarbystaden och Veddestabron. Om pengarna är borta så spelar det ingen roll hur mycket man vill bygga om.

Vad vill ni att er kampanj ska leda till?

Att flera tänker om och godkänner vårt förslag att stoppa bygget av Veddestabron så att de pengarna kan läggas på en ny simhall istället. Vi ser gärna att många Järfällabor som tycker som vi skriver under vår namninsamling och gillar oss på facebook för att bilda opinion.

 Mer information om simhallen i Jakobsberg

Behöver simhallen bli en stridsfråga?