Natalia Kazmierskas (Aftonbladet) mejlsvar till Nikoletta Jozsa

Nikoletta Jozsa (FP) på Drottninggatan.
Nedanstående svar fick Nikoletta Jozsa (FP) av Aftonbladets journalist Natalia Kazmierska när Nikoletta skickade ett svar på den krönika som publicerades i Aftonbladet för några dagar sedan. Kazmierska har bett oss publicera detta och självklart väljer Folkpartiet Järfälla att publicera detta då vi starkt tror på en öppen kommunikation där alla får komma till tals. Nedanstående brev publiceras oredigerat.

hej Nikoletta, 

När det gäller min krönika så handlade den i första hand inte om dig (du nämns i två meningar..) Utan om fenomenet med politiker som ”lajvar”. Vad handlar den här trenden om? Vad kan man som politiker få ut av detta? Det var det jag frågade mig, och drog slutsatsen att den delvis handlar om att få uppmärksamhet av medier, dvs pr. Men också att det är ett tecken i tiden i vår upplevelsebaserad kultur – man hoppas att lajvet ska ge en nya insikter och idéer. Huruvida det sen funkar har jag inte sett bevis på än.
Jag ifrågasätter inte ditt engagemang eller din politik, utan vill problematisera denna strategi. Som politiker måste du väl ha tänkt att folk skulle reagera på att du provade livet som hemlös, och hade olika åsikter om det?
Som journalist har jag skrivit en hel del om hemlöshet, till exempel Bostad-först-modellen, om Stockholms härbärgen och kyrkors engagemang.
Det finns många andra exempel på bra journalistik om problemet – till exempel mina Aftonbladet-kollegors reportage om Micke och Pekka som du kan läsa här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12054477.ab
Det visar att man kan berätta om och få förståelse för hemlösas utsatta situation – utan att behöva sätta sig själv i centrum.
vänliga hälsningar,
Natalia Kazmierska