Mitt Barkarbystaden!

Dyrare villor och bostadsrätter i Järfälla Fotograf/Källa:Tengbom/Järfälla kommun
Rosen med sina taggar står utanför Flottiljens äldreboende, skolgården håller på att bli färdig inför skolstart, bostadshusen poppar upp som svampar, en efter en hittar butikskedjorna sin plats på den populära handelsplatsen och caféerna blir fler vart tiden går. Här byggs en ny stad, en stadsdel i Järfälla och mångas nya hem, som mitt.

Hitflyttad från Linköping fann jag direkt Barkarbystaden som ett förstaalternativ inför valet av boende. Närheten till stationer och busshållplatser, den kommande utbyggnationen av pendelspår och T-bana direkt till Barkarbystaden från innerstan var ett av de viktigaste skälen till varför Barkarbystaden blev den plats jag ville bo på. Att naturen fanns inpå knuten, mataffär snett över gatan och E18 och E4 inom närområdet var även aspekter som var till Järfällas nya stadsdels fördel.

Än så länge är inte huset klart där jag bor, busshållplatserna är mer eller mindre provisoriska och det saknas trottoarer på en del ställen, men det överväger att här byggs en ny stadsdel, viktig för alla stockholmare för att de ska kunna forma sin framtid!

SG