Märklig debatt när V och M byter sida

Jarfalla_kommun

På Järfälla kommunfullmäktiges sammanträde den 3:e mars fick politiker och åhörare uppleva något mycket sällsamt, en debatt mellan Moderater, anförda av Cecilia Löfgreen och Vänsterpartister vilka fylkade sig under Bo Leinerdals fana.

Detta kan tyckas mycket alldagligt, en politisk debatt mellan vänsterpartiet och moderaterna kan väl knappast vara något nytt under solen. Inte heller ämnet för debatten kan anses särskilt häpnadsväckande, när dessa ideologins giganter stöter samman, det man debatterade var nämligen ett monopols vara eller icke vara.

Det mycket besynnerliga som säkerligen gjorde en redan historisk kväll än mer anmärkningsvärd var att för första gången, kanske någonsin, stod en moderat och försvarade inrättandet av ett monopol mot upprepade attacker från en vänsterpartist.

Som Folkpartist på åhörarbänken kände jag både stor sorg och stor glädje.

Glädje över att västerpartiet äntligen insett att en liberal och öppen marknad tvivelsutan ger bättre förutsättningar för medborgarna att göra ett aktivt val. Sorgsen över att det återigen tagit nästan två år för övriga partier att förstå att det vi i Folkpartiet varnade för när beslutet skulle tas nu också infrias. Något vi sett inte bara med ICA utan också med allt från Veddestabron till försvarspolitiken.

 

Presentationsbild

Andreas Norstedt

Folkpartiet Liberalerna Järfälla