Lars Leijonborg på Fp Järfällas årsstämma

Den före detta partiledaren för Folkpartiet, Lars Leijonborg, besökte Folkpartiet Järfällas årsstämma den 15/2. Ett stort antal medlemmar samlades i kommunhuset i Jakobsberg för att

Lars Leijonborg berättar om finanskrisen i början på 90-talet och hamburgarna som löste krisen

lyssna till Leijonborgs berättelser om sin politiska karriär och stora händelser i Folkpartiets historia. Vi fick bl.a. höra vad som var orsaken till de så kallade Westerberg effekten och Leijonborg effekten.  Lars Leijonborg berättade vidare om hur han började sin politiska karriär i just Järfälla med att köra ut valmaterial.  En mycket uppskattad del av Lars Leijonborgs tal handlade om händelserna och förhandlingarna med Socialdemokraterna under finanskrisen under tidigt 90-tal och bildandet av alliansen hemma hos Maud Olofsson i Högfors.

Lars Leijonborg var under åren 1971-1973 förbundsordförande för Liberala ungdomsförbundet då Folkpartiet Järfällas Bo Winander samtidigt var förbundssekreterare. Lars Leijonborg grundade även tidningen NU 1983, en tidning som de flesta Folkpartister läser än idag. 1985 valdes Leijonborg in i riksdagen för första gången och där blev han kvar i 24 år innan han lämnade politiken 2009. Lars Leijonborg har även belönats med Konungens medalj för sitt politiska arbete.

Folkpartiet Järfällas samtliga medlemmar vill tacka Lars Leijonborg för att hans besök under årsstämman.

 

 

Lars Leijonborg besökte Fp Järfällas årstämma 2012

Folkpartiet Järfälla tackar Lars Leijonborg för ett mycket uppskattat och intressant besök