Kulturskolan i Järfälla

Kulturskolan i Järfälla har sin undervisning på Mjölnarvägen 8 i Jakobsberg. Kulturskolan ligger vid gymnasierna i Jakobsberg och kör man Järfällavägen från Jakobsberg så ser man en byggnad på högersida med ett stor K på sidan, där ligger kulturskolan.  Undervisning i Kulturskolan bedrivs också på andra skolor runt om i Järfälla där särskilda lokaler har ställts i ordning för att barn och ungdomar ska kunna ta del av Kultrusskolan verksamhet utan att behöva resa långt.

Kulturskolan är på många platser i landet en vidareutveckling och utvidgning av den tidigare kommunala musikskolan. Kulturskolan är inget tvång utan det är en frivillig undervisning. Kulturskolan finns för barn som är 1 år gamla och uppåt, det finns ingen övre åldergräns för kulturskolan, dock ökar avgiften vid 21 års ålder.

I Järfälla kommuns kulturskola så finns det mängder med kurser att välja på. Inom de olika ämnena Bild, form och media, dans, musik, cirkus mfl så finns det många olika kurser och inriktningar vilket gör att det oavsett ålder finns mycket att välja på. Småbarnsrytmik finns t.ex. för barn som är så små som 1 år gamla.

Kulturskolan avgifter för elever varierar beroende på vilka kurser man väljer att gå. För samtliga kurser och avgifter på Kulturskolan i Järfälla följ den här länken. Det finns också rabatter för syskon men det gäller först vid tredje syskonet i familjen.

Behöver man komma i kontakt med sin lärare så finns samtliga lärare listade på den här sidan.

Via Kulturskolan kan man också hyra instrument för 450:- per termin. Att hyra sitt instrument kan vara bättre än att köpa, särskilt som många yngre barn vill prova på många olika instrument under skolåren.

Är du intresserad av att gå någon av Kulturskolan kurser så ska du anmäla dig via den här sidan.

Folkpartiet i Järfälla kommun vill öka utrymmet för musikundervisning i Kulturskolan och utveckla samarbetet mellan grundskolans och Kulturskolans musikundervisning. (Handlingsprogram 2011-2014)