Kultur i veckan för barn och vuxna

Järfälla kommun har ett stort kulturutbud med film, teater, träffar, musik och mycket mer. Utöver det lokala utbudet av kulturevenemang i Järfälla så har Järfällaborna bara 15 minuter restid till centrala Stockholm med dess enorma kulturutbud. Vi kommer varje torsdag att tipsa om lite olika kulturevenemang i Järfälla som man kan besöka och ta del av. Har du ytterligare tips får du gärna skriva en kommentar efter inlägget så ska vi lägga till det.

Lördag 2/2

Sagoskoj på Kallhälls bibliotek

Sång, lekar och ramsor för barn i åldern 2-3 år kl 1030-1100 och småsyskon är också välkomna till Kallhälls bibliotek.

Scenkonst för barn

På Barkarby bibliotek i Järfälla så kan barn mellan 3-8 år lyssna på sagan om Bockarna Bruse, fast innan sagan börjar så rymmer sagan iväg. En spännande teater för barn med musik, dockor och skuggor på Barkarby bibliotek klockan 1530. Teatern är ca 45 minuter lång och det är gratis. Biljetter kan hämtas på Barkarby bibliotek redan nu.

Midvintersamling

I Järfälla kyrka så kan man på lördag kl 18 lyssna på Per Lundblad. Y´s Mens Club i Järfälla arrangerar träffen.

Tisdag 5/2

Bok & Bebis

För föräldrar med barn i åldern ca 5-10 månader så ska man besöka Kallhälls bibliotek kl 10 då man sjunger, läser och gör rim och ramsor. Man behöver inte anmäla sig i förväg.

Eld, jord och vatten

Trubaduren och fängelsepastorn Anders Caringer sjunger och berättar i Jakobsbergskyrkan på Kvarnplan i Jakobsberg kl 1300. Arrangerar detta gör RPG 

Filosoficafé

Vad händer med en människa som alltid måste vara uppkopplad? John Bornemark från ABF läser inledningen ur boken ”Långsamhetens lov”  på Jakobsbergs bibliotek kl 1830.

Torsdag 7/2

Bok &Bebis

För föräldrar med barn i åldern ca 5-10 månader så ska man besöka Viksjö bibliotek kl 13 då man sjunger, läser och gör rim och ramsor. Man behöver inte anmäla sig i förväg.

På resa i Norrland

Du kan lyssna på en reseskildring med Nordlanders och Landbergs. Y´s Mens >Club bjuder på kaffe och hembakt bröd i St:Lukas kyrka i Kallhäll kl 13-15 på torsdagen

 

Folkpartiet I Järfälla skrev om kulturen i Järfälla kommun i vårt handlingsprogram till valet 2010 bla att:

  • att Järfällas bibliotek ska vara centra för bildning och kultur.
  • stimulera till fl er besök och aktiviteter i våra bibliotek.
  • främja barnens läsande.
  • utveckla servicen till funktionshindrade och äldre med ”boken kommer”.
  • utvidga samverkan mellan skola och folkbibliotek.
  • öka utrymmet för musikundervisning i Kulturskolan och utveckla samarbetet mellan grundskolans och Kulturskolans musikundervisning.
  • stödja kör- och orkesterverksamhet.
  • utveckla kulturevenemang vid Görväln och Bruket.
  • samordna och effektivisera bokningssystemen, så att det blir lättare för föreningar att låna eller hyra kommunens lokaler.
  • erbjuda goda möjligheter för kulturarbetare att möta sin publik genom t.ex. en ny scen i Jakobsberg.