Kultur i veckan för barn och vuxna

Kultur i veckan

Järfälla kommun har ett stort kulturprogram med film, teater, träffar, musik och mycket mer. Utöver det lokala utbudet av kulturevenemang i Järfälla så har Järfällaborna bara 15 minuter restid till centrala Stockholm med dess enorma kulturutbud. Vi kommer varje torsdag att tipsa om lite olika kulturevenemang i Järfälla som man kan besöka och ta del av. Har du ytterligare tips får du gärna skriva en kommentar efter inlägget så ska vi lägga till det.

Kultur i veckan för barn och vuxna

Lördag 16/2

Scenkonst för barn

På Jakobsbergs bibliotek så är det scenkonst för barn med Snickar-Janne som har två föreställningar kl 12 och kl 14 som håller på ca 40 minuter vardera. Föreställningen passar barn i åldern 5-8 år och du kan hämta gratisbiljetter på Jakobsbergs bibliotek redan nu.

Söndag 17/2

Semlecafé

Bandet Broken Roads spelar rockabillylåtar på Ulvsättra Bygdegård kl 14-16. Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar och det kostar 60 kr i inträde inkl servering.

Måndag 18/2

ADHD tre Perspektiv

Mona Khizan Norberg har gjort två dokumentärfilmer som handlar om ADHD som visas på ABF i Jakobsbergs centrum på Riddarplatsen 36. Efter filmvisningen så är det diskussion och fotoutställning där Victor Wiklander har tagit bilderna. Gratis inträde kl 19.

Tisdag 19/2

Zambiska skolungdomars arbete

I Jakobsbergs kyrka kl 13 så berättar Hanna Helander om Zambiska skolungdomars arbete med mänskliga rättigheter och minskad spridning av HIV.

Med fötterna på jorden

Agneta Ulfsäter-Troell har gjort en dokumentärfilm som handlar om två människors liv landsbygden och brukssamhället. Till detta evenemang är det entréavgift. Ring 08-58011192. Evenemanget pågår 19-21 på Folkets Hus i Kallhäll.

Kretsårsstämma

Först är det årsstämma kl 19 och därefter så är det ett föredrag som handlar om den pågående skogsdebatten. Du kan delta i Naturskyddsföreningens arrangemang på Församlingshemmet på Kyrkvägen 8 i Barkarby.

Onsdag 20/2

Olli Kärki berättar

På Fritidslokalen på Sturevägen 12 i Jakobsberg så spelar Olli Kärki dragspelsmusik kl 19-21 på onsdag. Fri entré

Sidenvägar

Konstnären Karin Wallin med ett långt intresse av textilier berättar om resan fram till boken ”Sidenvägar” på Viksjö bibliotek kl 19.

Torsdag 21/2

Vår psalmskatt

Seniorkören sjunger under ledning av Mio Nishigaki samt frivilliga i St:Lukas kyrka kl 13-15. Kaffe och hembakt bröd finns.

Bok &Bebis

För föräldrar med barn i åldern ca 5-10 månader så ska man besöka Viksjö bibliotek kl 13 då man sjunger, läser och gör rim och ramsor. Man behöver inte anmäla sig i förväg.

Småttinggruppen

På Kallhälls bibliotek så är det småttinggruppen på torsdagar klockan 10 för barn i åldern 6-18 månader. Anmälan ska göras till marie.soderberg3@jarfalla.se eller på tel 08-58029613

 

 

Folkpartiet I Järfälla skrev i sitt Handlingsprogram till valet 2010 bla att:

  • att Järfällas bibliotek ska vara centra för bildning och kultur.
  • stimulera till fl er besök och aktiviteter i våra bibliotek.
  • främja barnens läsande.
  • utveckla servicen till funktionshindrade och äldre med ”boken kommer”.
  • utvidga samverkan mellan skola och folkbibliotek.
  • öka utrymmet för musikundervisning i Kulturskolan och utveckla samarbetet mellan grundskolans och Kulturskolans musikundervisning.
  • stödja kör- och orkesterverksamhet.
  • utveckla kulturevenemang vid Görväln och Bruket.
  • samordna och effektivisera bokningssystemen, så att det blir lättare för föreningar att låna eller hyra kommunens lokaler.
  • erbjuda goda möjligheter för kulturarbetare att möta sin publik genom t.ex. en ny scen i Jakobsberg.