Kultur i veckan för barn och vuxna

Järfälla kommun har ett stort kulturprogram med film, teater, träffar, musik och mycket mer. Utöver det lokala utbudet av kulturevenemang i Järfälla så har Järfällaborna bara 15 minuter restid till centrala Stockholm med dess enorma kulturutbud. Vi kommer varje torsdag att tipsa om lite olika kulturevenemang i Järfälla som man kan besöka och ta del av. Har du ytterligare tips får du gärna skriva en kommentar efter inlägget så ska vi lägga till det.

Lördag 9/2

Familjelördag

På lördag så kan du tillsammans med dina barn besöka Viksjö kyrka för pyssel, lekar och umgänge. Det är öppet mellan kl 10-14 och det finns lunch för de som vill äta. Priset för lunchen är till självkostnadspris.

Boktipslördag på Viksjöbibliotek

Eva på Viksjö bibliotek tipsar om böcker för barn i åldern 6-9 år. Behöver du tips om vilka böcker du kan läsa högt ur eller vilka böcker som passar dina barn så ska du komma till Viksjö bibliotek i Järfälla kl 14 på lördag.

 

Världspianist från Ryssland i Aspnäskyrkan

Konstantin Bogino och Edsbergssolister besöker kl 17 Aspnäskyrkan i Järfälla. Bla får ni höra Schumanns pianokvintett. Järfälla Kammarmusikförening arrangerar besöket i Aspnäskyrkan. Det kostar 150 kr i inträde om man är över 20 år. För er som är under 20 år så är det gratis.

Söndag 10/2

Söndagscafépå Skälby gård

På söndag är det konstutställning på Annexet på Skälbygård mellan kl 12 och 16. Skälby-Barkarby Bygdegårdsförening arrangerar tillsammans med Studieförbundet vuxenskolan.

Måndag 11/2

Eftermiddagsfilm i Folkets hus

Kl 13 så är det filmvisning i Folkets Hus i Kallhäll och det kostar 40 kr.

Tisdag 12/2

Jesu människosyn

Klockan 13 så talar pastorn Gustav Sjöqvist i Aspnäskyrkan i Jakobsberg.

Författarbesök: Simona Ahrnstedt

Simona Ahrnstedt från Järfälla som har skrivit bla ”Överenskommelser” och ”Betvingande” är Sveriges första och ännu enda Romance-författare. Hon besöker Jakobsbergs bibliotek kl 1830 och det kostar inget att komma dit.

Onsdag 13/2

Lunchmusik i St:Lukas Kyrka

Klockan 1200-1230 så serveras det soppa i St:Lukas kyrka i Kallhäll till självkostnadspris.

Torsdag 14/2

Vernissage på Jakobsbergs bibliotek

Med start 14/2 så kommer Eva Bucksch att ställa ut fotografier på Hyllan på Jakobsbergs bibliotek. Utsöllningen pågår till 3 mars och arrangeras av Järfälla kultur. Läs mer om Eva Bucksch på hennes hemsida och här kan du se en del av hennes bilder

 

Folkpartiet I Järfälla skrev om kulturen i Järfälla kommun i vårt handlingsprogram till valet 2010 bla att:

  • att Järfällas bibliotek ska vara centra för bildning och kultur.
  • stimulera till fler besök och aktiviteter i våra bibliotek.
  • främja barnens läsande.
  • utveckla servicen till funktionshindrade och äldre med ”boken kommer”.
  • utvidga samverkan mellan skola och folkbibliotek.
  • öka utrymmet för musikundervisning i Kulturskolan och utveckla samarbetet mellan grundskolans och Kulturskolans musikundervisning.
  • stödja kör- och orkesterverksamhet.
  • utveckla kulturevenemang vid Görväln och Bruket.
  • samordna och effektivisera bokningssystemen, så att det blir lättare för föreningar att låna eller hyra kommunens lokaler.
  • erbjuda goda möjligheter för kulturarbetare att möta sin publik genom t.ex. en ny scen i Jakobsberg.