Källtorpskolan i Kallhäll

Kalltorpskolan_i_Kallhall
Plan för personalförsörjning i Järfällas skolor. På bilden: Källtorpskolan i Kallhäll
Källtorpskolan ligger i Kallhäll, Järfälla och är en åk 6-9 skola. Källtorpskolan har ca 400 elever och ligger nära Kallhälls pendeltågstation. På Källtorpskolan finns det även en särskola som är öppen 0800-1630. Det finns också en fritidsgård på Källtorpskolan som är öppen 11-17 alla vardagar. För de elever som önskar så kan man äta frukost i matsalen i Källtorpsskolan mellan 0730-0830 och det kostar då 5 kr.
Elevhälsan på Källtorpskolan består av psykolog, kurator, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare.

Källtorpsskolan i Kallhäll arbetar för att eleverna ska lära sig ta ansvar, samarbeta, bli motiverade, få bra studieresultat, respektera andra mm.

Fritidsgården på Källtorpsskolan i Järfälla har flera olika aktiviteter för eleverna och bl.a. finns det fem lokaler för de som är intresserade av att spela musik, gå DJ-utbildning, dansgrupper, kill- och tjejgrupper mm.
Under början av 2011 diskuterades det om att renovera och rusta upp Källtorpsskolan. Alliansen var för en upprustning av skolan, av någon anledning valde dock Socialdemokraterna i Järfälla, Vänsterpartiet och MIljöpartiet att rösta nej till en upprustning. Läs inlägget ”Upprustning av Källtorpsskolan och Fjällenskolan- men s, mp och v vill inte vara med” 
Rektor för Källtorpsskolan i Järfälla är Maie-Lousie Yllner-Geuken

Kontaktuppgifter Källtorpskolan:

Källtorpsvägen 10
17674 Järfälla
Tel exp: 08-580 296 33
Hemsida: kalltorp.jfog.net