Jurist blir politisk sekreterare i Järfälla

Måndagen den 12 oktober börjar Maria Mattsson som ny politisk sekreterare i Järfälla. Mattsson kommer närmast från det privata näringslivet där hon har arbetat som jurist/företagsutvecklare, hon har varit engagerad i Folkpartiet sedan några år tillbaka och är också förtroendevald i Järfälla.

Detta kommer bli otroligt spännande och jag är glad för möjlighet att fördjupa mig och utvecklas inom politiken, säger Maria. Både min juristutbildning och mina erfarenheter att driva, leda och utveckla verksamheter inom det privata näringslivet kommer väl till pass nu. Jag har under åren ofta tilldelats rollen som ”spindeln i nätet”. Jag har arbetat med processer, kvalitetssäkring, samt utformat policys och analyserat och författat skrivelser inom många olika områden. Jag kommer se det som en härlig utmaning att vara en del i att föra Folkpartiet Järfälla framåt, fortsätter Mattsson.

Maria_MattssonMaria, som själv är förtroendevald i Järfälla sedan 2014, driver själv politik kring mångfaldsfrågor främst inom funktionshinderområdet. Hon är idag ersättare i socialnämnden och i tillgänglighetsrådet i Järfälla.

– Alla är vi olika, och därför fyllda av en otroligt varierande potential. Det gäller bara att vi börjar se till individen, ge rätt förutsättningar och sluta sätta människor i kvävande fack, säger Maria.

Folkpartiet Liberalerna i Järfälla har en oppositionsroll och har idag 4 mandat i kommunfullmäktige. Under de närmaste åren kommer partiet lokalt arbeta intensivt med att förnya sin politik och sin politiska plattform och Maria kommer vara en del av det arbetet vid sidan om det dagliga politiska arbetet.

– Vi genomgår just nu en stor förnyelseprocess i Järfälla och Maria är precis den person Folkpartiet behöver för att ta nästa steg i det politiska arbetet. Vi är så glada att just Maria börjar hos oss, säger Nikoletta Jozsa gruppledare för Folkpartiet i Järfälla.

– Marias kunskaper är en stor tillgång för Folkpartiet och i arbetet med att aktivt driva oppositionspolitik i kommunen, säger ordföranden för Folkpartiet Järfälla, Anders Bengtsson.