Järfällas nya Ungdomscafé Valvet i Jakobsbergs centrum

Här kommer nya ungdomscaféet i Jakobsberg att öppna imorgon.

Ungdomscaféet Valet som imorgon 7/1 öppnar i Jakobsberg centrum är öppet 6 dagar i veckan och riktar sig till ungdomar mellan 16 och 24 år. Valvet i Jakobsberg kommer att ligga på Postgången 3 i Posthuset i Jakobsbergs centrum.

Valvet i Jakobsberg är tänkt att bli en mötesplats för ungdomar från hela Järfälla och därför har Järfälla kommun letat efter centrala lokaler i kommunen. Valet föll till slut på en lokal i Posthuset i Jakobsberg då buss och pendeltågskommunikationer finns i anslutning till ungdomscaféet samtidigt som det centrala läget i Jakobsberg förhoppningsvis kan locka till sig ungdomar som är på besök i Jakobsberg.

I Järfälla har man tidigare haft svårt med att få tjejer att besöka Ungdomens hus ”Hus 1” och därför har Järfälla kommun nu arbetat mycket med att lägga fokus på tjejer i gymnasieåldern och hoppas därmed att fler ska besöka Ungdomscaféet.

Ungdomscaféet i Järfälla kommer att komplettera verksamheterna som bedrivs på kommunens olika fritidsgårdar. Caféet kommer att rikta sig mot ungdomar mellan 16 och 24 medan Järfällas fritidsgårdar riktar sig mot åldern 13-20 år.

Självklart återkommer vi till denna glada nyhet inom en snar framtid.