Järfällas klättrar kraftigt i skolranking

Järfällas skolor blir bättre
Folkpartiet strävar efter att Järfällas skolor ska nå en förstaplacering, säger Anders Bengtsson (FP)

Folkpartiet strävar efter att Järfällas skolor ska nå en förstaplacering, säger Anders Bengtsson (FP)

 

Järfälla kommun klättrar kraftigt uppåt i den skolranking som Lärarförbundet genomför årligen i Sverige. Järfälla hamnar på plats 154 av 290. Det är 74 placeringar bättre jämfört med förra årets mätning. Tack alla elever, lärare och andra som arbetar med skolan.

I Järfälla har man arbetat hårt med att förbättra skolan i kommunen och på Folkpartiets initiativ har kommunen satsat mycket pengar och resurser på att förbättra skolorna inom en rad områden från förskolan till gymnasiet. Detta har nu visat resultat enligt Lärarförbundet.

Varje år genomförs en rankning av Lärarförbundet där man rankar kommunerna efter 14 olika kriterier. Man undersöker bl.a. lärarlöner, friskhet, andelen utbildade lärare, hur elever fullföljer sina studier, andelen barn på förskolan och en rad andra kriterier.

Järfälla kommun klättrar i år kraftigt på listan och hamnar efter hårt arbete på plats 154 i landet. Det är 74 placeringar högre än i skolrankingen 2012.

”Vi är jätteglada för detta men finns det mycket kvar att göra och Folkpartiet stävar självklart efter att Järfällas skolor ska nå en förstaplacering” – säger Anders Bengtsson (FP), ersättare i Utbildningsnämnden i Järfälla.