Järfälla kommun får en ny simhall!

Foto: jarfalla.se

Folkpartiet har länge strävat efter att kommunen skall investera i en ny simhall. På Kommunstyrelsens sammanträde i måndags togs beslut om att teckna avtal med Dalkia Sverige AB för byggande av en ny simhall i Järfälla. Den nya simhallen som beräknas öppna 2016 kommer få både 50-meters bassäng och hela tre stycken vattenrutschkanor.

Avtalet innebär att Järfälla kommun kommer sälja marken till Dalkia som bygger och driver simhallen. I och med detta kommer vi i Järfälla få en ny och toppmodern simhall, en fråga som Folkpartiet länge drivit hårt då dagens simhall som byggdes 1971 inte bara är dimensionerad efter en mindre befolkning men också oerhört sliten och omodern.

Vi är väldigt glada över att bygget av en ny simhall äntligen blir av. Detta är något vi i Folkpartiet länge prioriterat och kämpat för. Nu får Järfällaborna äntligen en ny simhall. Säger Nikoletta Jozsa (FP)

I den nya simhallen kommer det att finnas en stor 50 metersbassäng som uppfyller de krav som ställs för en modern tävlingsbassäng, denna bassäng kan delas på mitten och då bilda två 25 meters bassänger. Det kommer att finnas hela fyra stycken svikter  varav två på 3m samt ett nedsänkbart lekland. Simhallen kommer även att innehålla två undervisningsbassänger, bubbelpool, barnbassäng, café, konferensrum och en motionsanläggning med ett löpspår som delvis sträcker sig utanpå fasaden.

Tävlingsammanhang ställer också höga krav på god publikkapacitet. Därför kommer simhallen att med läktare i anslutning till 50 metersbassängen, delar av läktarna kommer vara flyttbara vilket också ökar flexibiliteten.

För att kunna utnyttja undervisningsbassängerna maximalt kommer dessa att ha höj- och sänkbara bottnar, detta skapar en fantastisk flexibilitet för olika årskullar men också för rehabilitering.

 

Självklart kommer den nuvarande simhallen hålla öppet till dess att den nya är klar att öppna.