Jakobsbergs bibliotek

Jakobsbergs bibliotek ligger på Väpnarstråket i Jakobsberg centrum på plan 2. Jakobsbergs bibliotek håller öppet 7 dagar i veckan och är ett av fyra bibliotek i Järfälla och är ca 2500 kvm stort.

Öppettider Jakobsbergs bibliotek:

Mån-tors 10-19

Fre 10-18

Lör 11-16

Söndag 12-16 (gäller fram tom 22/4 2012.

Fakta

Jakobsbergs bibliotek är det största i Järfälla kommun och har ett stort urval av böcker och annan media. På biblioteket så finns det alt från Tv-spel, släktforskning i Järfälla till böcker och tidningar. För dig som vill läsa både nya och några dagar gamla dagstidningar så finns det en läshörna som kallas för Hyllan där man kan sitta och läsa tidningar gratis. På Hyllan hålls det ofta också många intressanta föreläsningar och seminarier eftersom den hyrs ut till olika föreningar i kommunen. Järfälla bibliotek har också trådlöst internet och många lugna arbetshörnor och är en mycket bra plats att studera för den som inte vill sitta hemma och göra det.

Biblioteket i Jakobsberg har under åren flyttat runt i flera olika lokaler innan det hamnade på den platsen på Väpnarstråket som det nu befinner sig på. Järfällas huvudbibliotek låg tidigare i Kallhäll men flyttades under 50-talet till Jakobsberg, innan dess fanns en mindre filial i Jakobsberg.

I Jakobsberg bibliotek så finns det också en konsthall med många fina utställningar. Konsthallen i Jakobsberg hittar du till höger när du går uppför trappan till bibliotek.

Har du ett lånekort för biblioteken i Järfälla så kan du också låna e-böcker. Fördelen med e-böcker är att de alltid finns inne och att biblioteket kan låna ut flera exemplar samtidigt. Om du klickar på den här länken till Järfälla Bibliotek så kan du testa att söka på ebok för att se en del av urvalet. Ibland kallas eböcker också för elektronisk resurs. Det går till så att man laddar ner en bok gratis under en begränsad tid, därefter försvinner möjligheten att läsa boken på datorn och man måste låna om den. E-böcker blir allt mer populärt då användandet av läsplattor ökar.

Järfälla Bibliotek har också en egen blogg som du kan läsa här. I bloggen kan du läsa om vilka böcker som personalen rekommenderar och annan information.

En annan utmärkt service som går att finna på Järfällas bibliotek är utlåningen av dvd- filmer. Du kan hitta filmer för alla smaker. Det brukar finnas ett stort utbud av dvd-filmer för barn på biblioteken i Järfälla. Barn tröttnar snabbt på vissa filmer och då är det bra att kunna hyra filmerna istället.

 

Lånekort Jakobsbergs bibliotek

För att kunna låna böcker på biblioteket så behöver du ett bibliotekskort, på den här länken kan du beställa ett kort gratis. http://www.folkbibliotek.jarfalla.se/opac/order_card.aspx

Samtliga bibliotek i Järfälla:

Biblioteket Jakobsberg

Gymnasiebiblioteket

Kallhälls bibliotek

Viksjö bibliotek

Barkarby bibliotek

Jakobsbergs bibliotek

 

 

 

Be the first to comment on "Jakobsbergs bibliotek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*