”Jag har arbetat som busschaufför” – Kommunstyrelsens nya ordförande är mångsidig

Den 1 september tillträdde den nya ordföranden i Järfällas kommunstyrelse. Moderaterna Järfällas 31 åriga Cecilia Löfgreen har hunnit med mycket innan hon tillträder sin nya roll. Förutom avklarade studier, fil.kand. i nationalekonomi, så har hon under studietiden hunnit med att arbeta som busschaufför och mobiltelefonförsäljare innan det blev politik på heltid 2008.

Cecilia Löfgreen har haft en spikrak karriär i politiken med sitt första förtroendeuppdrag i Järfälla 2005. Redan 2006 fick hon förtroendet att leda Järfällas Utbildningsnämnd som nämndens ordförande. 2008 blev Cecilia Löfgreen vald till Moderaternas andra kommunalråd och 2010 klev hon också in som ordförande i kommunstyrelsens planutskott. Men vem är då kvinnan bakom politiken och vad är det som driver henne? Vi har ställt några korta frågor till Cecilia Löfgreen:

Varför politik?

Jag valde att engagera mig när jag skulle börja högstadiet och tyckte att det var orättvist att alla elever inte fick välja skola.

Vad är/var ditt drömjobb?

Jag har aldrig haft något direkt drömjobb men har alltid velat ha ett jobb där jag kan känna att jag får vara med och göra skillnad.

Varför Moderaterna?

Jag delar Moderaternas positiva människosyn och vill att flera människor ska få möjlighet att bestämma mer över sina liv. För mig är det viktigt att som politiker kunna lösa de problem som människor möter, det är det som nya Moderaterna handlar om.

Om Järfälla

Jag tycker att Järfälla är Sveriges bästa kommun. Samtidigt finns det ett stort utrymme för självkritik. Järfälla är på många sätt orättvist. För många Järfällabor saknar arbete, nästan tre av 10 gymnasieelever lämnar utan fullständiga betyg och kvalitén på välfärden varierar. Vår gemensamma välfärd är det bästa verktyget för att jämna ut förutsättningarna mellan människor. För att lyckas med det krävs ordning på ekonomin och fler människor i arbete. Därför måste utanförskapet brytas.

Dina hjärtefrågor?

Den viktigaste frågan för mig är att bryta utanförskapet.  Ett välfärdsland som Sverige måste på 2010-talet kunna göra mer för att fler ska bli delaktiga i samhället. Min målsättning är att alla Järfällabor ska ha någonstans att gå på morgonen. Vi måste våga tänka nytt och hitta nya samarbetsformer för fler vägar till jobb.

En annan viktigt fråga är ett växande Järfälla. Många människor flyttar till Stockholm och många av dem vill bo i Järfälla. Därför måste vi bygga fler bostäder och framförallt bygga ännu mer i våra kommunikationsnära lägen.

Om dig

Familj: Make och son. Tycker om att dansa, spela spel och umgås med familj och vänner.

Förebild: Farmor

Motto: Ge någon en fisk så har denne mat för dagen. Ge någon ett fiskespö så har denne mat för livet.

Min favoritplats i Järfälla är Bolinder strand. Här möter det gamla hårt arbetande Järfälla det nya växande och moderna Järfälla.

Vad vet vi inte om dig?

Jag har jobbat som busschaufför och körde då oftast buss 178 mellan Mörby och Jakobsberg.

 

Folkpartiet Liberalerna hälsar Cecilia Löfgreen välkommen som Järfällas nya KSO (kommunstyrelsen ordförande) och ser fram emot ett samarbete.

Läs mer om Cecilia Löfgreen här:

Om Tunnelbanan till Barkarby

Därför höjer vi skatten