Inga stämpelklockor på våra förskolor

Idag har Lotta Edhom (FP) skolborgarråd i Stockholm med ansvar också för förskolan publicerats i SvD om taxor och närvaro på våra förskolor. Edholm avvisar KD:s tankar om stämpelklockor för barnen på förskolan.

”Jag delar Lotta Edholms kritiska synpunkter på detta förslag eftersom förskoleplatserna redan är så kraftigt subventionerade med skattepengar”, säger Bo Winander (FP) ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Järfälla.

Läs Edholms debattartikel här.

1 Comment on "Inga stämpelklockor på våra förskolor"

 1. Vesna Birkedahl | 25 december, 2011 at 05:27 | Svara

  Så vad är ert förslag istället? KD har i alla fall kommit med ett förslag (inte det bästa kanske med ni- och utcheckning) på hur man kan minska barngrupperna i Sverige. Detta faktum kvarstår, så vad är er lösning?

  För varje år som går får vi bara mindre och mindre föräldraintäkter till förskolan då den inte är indexreglerad. Sedan 2004 har maxtaxan legat på samma nivå. Vilket modigt parti kommer våga ta i den "heliga kon"? All heder till KD som tar upp debatten. För medan ni diskuterar vidare så fortsätter vi ljuga för er om hur barnen haft det.

  Nedan ser ni min debattartikel publicerad i GP den 3 dec.

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.789895-vi-vill-sluta-ljuga-om-att-barnen-har-det-bra

  Snittet i Sverige 2010 var 16,9 barn/grupp. I Kungälv blir vi 20 barn/grupp nästa år! Lägg till att tre heltidare är man bara 1,5-3 tim under dagen beroende på hur man lyckats med schemaläggning. Så större delen av dagen är vi 2 pedagoger.

  Visst jag håller med, ingen stämpelklocka på min förskola. Men jag vill arbeta med kvalité och inte med förvaring. Så vad är er lösning på de allt större barngrupperna?

  Vänligen
  Vesna Birkedahl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*