Simhallen i Jakobsberg- information inför besöket

Jarfalla_simhallNya simhallen i Jakobsberg. Illus: Erséus arkitekter/Järfälla kommun

Simhallen i Jakobsberg ligger på Mjölnarvägen 3 i Jakobsberg. Jakobsbergs simhalls öppettider under 2013 är:

 

Måndag 1200-1900

Tisdag 0630-2030

Onsdag 1430-1900

Torsdag 0630-2030

Fredag 0800-1730

Lördag 0730-1500

Söndag 1000-1500

 

På tisdagar gäller särskilda öppettider och simhallen är då stängd mellan 1830 och 1930 då den är uthyrd. Bassängen öppnar dock kl 1930-2030 för allmänheten. Det finns 4 bassänger i simhallen att välja på, alla i olika storlekar för att passa alla åldrar.Priser på Jakobsbergs simhall:

Vuxen 45 kr, pensionär 25 kr.

Barn under 7 år badar gratis.

Du kan också köpa rabattkort till simhallen i Jakobsberg, mer information om priser finner du här: Prislista i simhallen .

Vissa tider i simhallen avviker något och bl.a. relaxavdelningen har andra öppettider. Klicka på länken längst ner för uppdaterad information.

 

Ombyggnad av simhallen i Jakobsberg:

Jakobsbergs simhall är i akut behov av renovering och Folkpartiet i Järfälla har under en tid arbetat för att den här ombyggnaden ska påbörjas. Det talas om 50 meters bassäng, hoppbassäng, delbara bassänger och mycket annat. Vi har under hösten 2012 uppmärksammat detta flera gånger. Läs gärna mer om varför simhallen i Jakobsberg inte byggs om under 2012, varför Folkpartiet inte bara bygger en ny simhall och mycket annat på vår sida. Du hitter fler relaterad inlägg här intill och du får gärna gå med i gruppen ”Bygg om simhallen nu” på Facebook.

 

Komunstyrelsen tog beslut om att bygga en ny simhall den 6:e april 2014. Läs mer om det här.

 

Jakobsbergs simhall är inte bara en vanlig simhall för motionssim, det finns en mängd olika aktiviteter att delta i på simhallen.

 

Vattenlek: I Jakobsberg simhall finns det en 48 meter lång vattenrutschbana, ett hopptorn på 5 meter, två st. trampoliner på 1 respektive 2 meter samt ett utbud av badleksaker. En mindre bassäng för de minsta barnen med en vattensprutande groda finns utanför den mindre bassängen.

 

Simskolan i Jakobsberg: Simhallen i Jakobsberg håller i simlekskola för barn som är 6-7 år gamla. Följ länken nedan för aktuella startdatum. Simskolan i Jakobsberg simhall pågår under11 tillfällen och det finns 3 tider att välja på under eftermiddag/kväll. I Jakobsberg simhall finns det även simskola för ungdomar och vuxna som har fyllt 15 år och det sker under 11 tillfällen. Simskola för barn ca 4 år gamla finns också i simhallen men dessa anordnas av Järfälla simsällskap. Kontakta simsällskapet i Järfälla om du vill anmäla ditt barn till simskolan.

 

Vattengymnastik i Jakobsbergs simhall: Jakobsbergs simhall håller också i vattengymnastik vilket är en mycket effektiv träningsform på grund av vattnets motstånd och försiktiga belastning på bl.a. leder. Vattengymnastik hålls fyra gånger i veckan i Jakobsbergs simhall på följande tider:

Måndag: 1100

Tisdag: 0645

Onsdag. 1100

Torsdag: 0645

Skolsim i Järfälla

Skolsim i Järfälla hålls i Jakobsbergs simhall och erbjuds till samtliga elever i årskurs 1-6 fyra gånger om året. Elever som går i årskurs 7-9 erbjuds skolsim 2 gånger om året. PÅ skolsim så lär man sig bl.a. simtekniker, vattenvana, simprov, hoppa och dyka och mycket annat. I årskurs 2 är målet att eleverna ska klara av att simma 25 meter bröstsim och 10 meter ryggsim. Att lära sig simma är mycket viktigt dels socialt och dels för att det kan rädda på ditt eget och andras liv.

Vi i Folkpartiet Järfälla ser gärna att antalet tillfällen för skolsim utökas i framtiden. Detta skulle kunna uppnås med en utbyggnad eller ombyggnad av simhallen. Vi anser att ett sätt för kommunen att själv bygga simhallen vore att avstå från Veddestabro-projektet som kommer kosta upp mot 1 miljard när den är fullt utbyggd.

Relaxavdelning:

Relaxavdelningen på simhallen i Jakobsberg har en åldersgräns på 18 år och du hittar bl.a. våtbastu, torrbastu och en bubbelpool. På söndagar finns det ingen åldersgräns och då kan hela familjen passa på att gå på relaxavdelningen i simhallen. Det finns även en solterrass man kan utnyttja vid fint väder. Relaxavdelningen kostar 75:- men det finnsäven rabattkort.

I direkt anslutning till Simhallen i Jakobsberg så ligger Jakobsbergs sporthall med danskurser, innebandy och olika kampsporter. I Jakobsbergs simhall finns det också ett stort utbud av föreningar för bl.a. konstsimning, tävlingssimning, kanotpolo m.m. Järfälla simsällskap hittar du också i simhallen.

Övrigt på Jakobsbergs simhall:

Gym, kafeteria, kom i form sim, och sjukgymnast. Kontakta simhallen för mer information.

Läs mer om Jakobsbergs simhall här: Simhallen

Kontaktuppgifter till simhallen:

Simhallen i Jakobsberg
Mjölnarvägen 3

177 41 Järfälla

Telefon: 08-58028496

E-post: info.fritid@jarfalla.se

4 Comments on "Simhallen i Jakobsberg- information inför besöket"

 1. Per-Gunnar Jorstad | 23 augusti, 2012 at 09:03 |

  Hej !
  Sett att det kostar 45:- för vuxen att nyttja simhallen i Jakobsberg.
  Finns rabattkort ? Kostar ? Pensionärsrabatter ?
  MVH
  Per-Gunnar Jorstad

 2. Nikoletta Jozsa | 23 augusti, 2012 at 11:19 |

  Hej Per-Gunnar!

  Det finns pensionärsrabatter på simhallen, t.ex. kostar det endast 25 kr/gång för en pensionär att bada/simma. Ett årskort som kostar 2 400 kr för en vuxen kostar endast 1000 kr för pensionärer.

  Du finner mer information om priser, rabatter och erbjudanden här: http://www.jarfalla.se/uppleva-och-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/idrottsanlaggningar-och-hallar/simhall/prislista.html

  Med vänliga hälsningar,

  Nikoletta Jozsa
  Politisk sekreterare och vice gruppledare
  Folkpartiet i Järfälla

 3. Hej, angående vattengymnastiken. Här på sidan står det att vattengymnastiken hålls 4 gånger i veckar men inget pris, men när jag kollade på järälla kommuns sida så stod det bara 2 dagar i veckan.
  Hur är det egentligen? Hur många pass, pris och tider skulle jag vilja veta. Tack.

  MVH
  Caroline I

 4. Nikoletta Jozsa | 27 augusti, 2012 at 10:53 |

  Hej Caroline!

  Du har helt rätt, vi har missat uppdatera informationen i detta inlägg. Vi har uppdaterat inlägget nu. Vattengymnastik har man numera bara två gånger i veckan, följande tider:

  Tider för vattengymnastiken

  Måndagar kl: 11.00 i den djupa bassängen
  Onsdagar kl: 11.00 i den djupa bassängen

  Vattengymnastiken kostar:

  Per gång, dag 50 kr
  Per gång, kväll 75 kr
  Klippkort
  12 ggr, dag 550 kr
  Klippkort
  12 ggr, kväll 750 kr

  Läs mer om simhallen här: http://www.jarfalla.se/uppleva-och-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/idrottsanlaggningar-och-hallar/simhall.html

  Med vänliga hälsningar,

  Nikoletta Jozsa
  Politisk sekreterare/vice gruppledare
  Folkpartiet Järfälla

Comments are closed.