Gör som halva Sverige, släck ned den 29:e mars!

Earth Hour, infaller den 29 mars klockan 20.30 – 21.30 och i Järfälla kommunen kommer man med anledning av detta att släcka ned delar av Viksjöleden.

För att uppmärksamma klimatfrågan så driver WWF Världsnaturfonden en årligt återkommande och världsomspännande kampanj där syftet är att väcka uppmärksamhet och sätta fokus på klimatfrågan.

På sin svenska websida, www.wwf.se/earthhour, skriver WWF så här:

”WWF Earth Hour är världens största miljömanifestation då hundratals miljoner människor världen över visar sitt engagemang för klimatet genom att släcka ljuset under en timme. Släckningen är en politisk symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Var med i Earth Hour och släck för en ljusare framtid du också!”

WWF driver också mailkampanjen ”Kom igen Riksdagen!”. För att enkelt komma igång och kunna maila dina kommun-/riksdagspolitiker kan du på hemsidan lätt skapa ett eget mejl till genom färdiga argument, uppmaningar och frågor som WWF har tagit fram.

Under Earth Hour kommer Järfälla kommun i år att släcka ned delar av Viksjöleden som går genom Jakobsberg. Man kommer dock att bibehålla belysningen av cykel och gångstråk.

Gör som Järfälla kommun och mer än halva Sveriges befolkning, släck ned du också!