Folkpartiet ökar mest igen!

Folkpartiet
Folkpartiet ökar mest i Alliansen

Folkpartiet ökar med knappt 1 % till 6,3 % i Aftonbladet/unitedminds senaste mätning. Samtidigt backar Moderaterna 1,1 % till rekordlåga 25,9 %. En ökning motsvarande över 16 procent för Folkpartiet.

Undersökningen som idag presenteras på Aftonbladet är bra läsning för Folkpartiet som ökar hela 0,9 % till 6,3 % i undersökningen som genomfördes 20/5-16/6 2013. Alltså under oroligheterna i olika förorter runt om i landet. Mätyer man ökningen för Folkpartiet så motsvarar det här en ökning med 16,6 procent för Folkpartiet sedan senaste mätningen.

En fråga som väcks i samband med dessa mätningar där både Centerpartiet och Kristdemokraterna hamnar under fyraprocentsspärren är hur det kommer bli med stödröster i valet 2014. Om alliansväljare väljer att lägga stödröster på Centern och Kristdemokraterna så skulle det vara intressant om det är Moderaternas väljare eller Folkpartiets som är mest benägna att stödrösta. På kommunal nivå så kan stödröster bli ödesdigra då ett fåtal röster enkelt påverkar antalet mandat i fullmäktige.