Fira valborg i Järfälla

valborg i Järfälla

Som vanligt kommer du kunna fira en ordentlig valborgsmässoafton i Järfälla kommun även i år. I Järfälla kommer firandet hållas på framförallt två platser. Firandet vid Baset och Skälby gård är välbesökta och uppskattade platser för Järfällaborna.

Valborgsmässoafton på Skälby gård.

Klockan 18 börjar det traditionella firandet vid Skälby gård bakom Björkebyskolan. Som tidigare år kommer Järfälla manskör att sjunga in våren tillsammans med Järfälla Brass som spelar musik under kvällen. Barkarby-Skälby scoutkår står för arrangemanget där du också kommer kunna köpa mat, lotter och godis.

Valborg vid Skälby gård pågår mellan 18 och 22 och självklart kommer en brasa att tändas. För de dansglada hålls mellan klockan 20 och 24 dans i huvudbyggnaden på Skälby gård. Inträdet kostar 90 kronor och arrangeras av Vuxenskolan och Bygdegårdsföreningen i Skälby-Barkarby.

Valborg på Baset

Precis som vid Skälby gård hålls det i år traditionsenligt valborgsfirande vid Baset. Baset ligger nästan nere vid Görvälnsbadet och bredvid Viksjö båtklubb. Aspnäskyrkan ordnar firandet som även ordnar med försäljning av korv, kaffe, godis och annat som följs av fyrverkerier för att fira in våren.

Valborgsmässoafton vid Baset påbörjas kl 19 och strax innan kl 21 tänds brasan. Tänk på att det kan vara svårt med parkering vid Baset. Det är bättre att försöka parkera vid Görvälnbadet eller varför inte ta en promenad.

Kvarnbacken i Jakobsberg

Det kommer inte att arrangeras något valborgsmässofirande vid Kvarnbacken i Jakobsberg.

Trevlig valborg, vi ses vid brasorna.